LAJMI I FUNDIT:

Falimenton një nga bankat më të mëdha në SHBA

Falimenton një nga bankat më të mëdha në SHBA

Një nga bankat më të mëdha në SHBA ka falimentuar. Ky është kolapsi më i madh bankar që nga viti 2008.

Reklama

“Banka Silicon Valley”, një nga bankat më të njohura të Silicon Valley, u mbyll papritur në SHBA. Bizneset startupë dhe kompanitë e kriptovalutave kishin para në të dhe u jepte hua atyre, transmeton Telegrafi.

Ky është kolapsi më i madh i bankës që nga viti 2008. Banka Silicon Valley ishte banka e 16-të në Shtetet e Bashkuara. Klientët tërhoqën 42 miliardë dollarë nga Banka Silicon Valley brenda natës dhe kishte radhë jashtë degëve të bankës.

Problemet e bankës çuan në një rënie të aksioneve në Silvergate Bank dhe First Republic Bank, të cilat gjithashtu u dhanë hua bizneseve fillestare. Tregtimi i aksioneve të tyre gjithashtu u ndal. /Telegrafi/