Mendoni se i dini të gjitha mbi pilulat kontraceptive? Verifikoni edhe një herë dijen tuaj, sepse është mirë të njiheni edhe me faktet tjera shumë pozitive.

Reklama

Pilulat kontraceptive nuk shërbejnë vetëm për të parandaluar shtatzëninë.

Mund të lehtësojnë dhembjet e endometriozës

Simptomat e endometriozës bëhen më të përballueshme nga përdorimi i pilulës pasi ajo sjell një pakësim të menstruacioneve, gjë që do të thotë më pak dhembje.

Mund të ruajnë gjakun tuaj

Sasia e menstruacioneve ndryshon nga një femër tek tjetra por ato që përballen me shkarkime të një sasie të madhe, mund të rrezikohen nga anemia. Pilula ndihmon duke e pakësuar këtë sasi.

Reklama

Do t’ju kursejnë paratë e kremit pudër dhe ndoshta depilimit

Kontraceptivët shpesh rekomandohen nga mjekët dermatologë për kurimin e akneve dhe duke qenë se aknet, ashtu si edhe qimet në fytyrë shkaktohen nga nivelet më të larta të hormoneve androgjene në trup, pilula ndihmon ën balancimin e këtyre hormoneve dhe rrjedhimisht në pakësimin e akneve dhe qimeve.

Reklama

profimedia-0007324183-620x350

Mund t’ju mbrojnë nga kanceri

Sipas një studimi, marrja e pilulës për 15 vite mund të ulë drastikisht shanset e prekjes nga kanceri i vezoreve dhe ai i mitrës.

Ndihmojnë me sindromën e vezoreve policistike

Normalisht, trupi i një gruaje lëshon të paktën një vezë në çdo cikël por me sindromën e vezoreve policistike, vezët nuk dalin por qëndrojnë në vezore, gjë që mund të sjellë infertilitet. Zhbalancimi i niveleve të hormoneve është zanafilla e këtij problemi dhe pilulat kontraceptive mund të ndihmojnë duke rregulluar nivelet e hormoneve.

Reklama

Ndihmojnë në qetësimin gjatë menopauzës

Normalisht, pilulat merren nga gratë në periudhë fertiliteti por marrja e tyre edhe gjatë menopauzës, mund ta bëjë tranzicionin më të thjeshtë. Pilula mban në kontroll nivelet e hormoneve dhe mund të kontrollojë afshet, gjakderdhjen e çrregullt dhe djersitjen natën.

Reklama

Mund t’ju mbajnë të shëndetshme gjatë periudhave të gripit

Sipas një studimi, femrat që marrin kontraceptivë oralë me estrogjen mund të kenë më shumë mbrojtje nga gripi se të tjerët. Niveli i estrogjenit tek gratë që merrnin pilulën ulte ndjeshëm sasinë e viruseve të gripit që shumohen në trup. /Telegrafi/