Derisa Facebook po përgatitet për ligjet e reja të privatësisë, kompania po e zhvillon sistemin për “kontrollin e privatësisë”, gjë që do të ndihmojë përdoruesit, të menaxhojnë sa më lehtë të dhënat personale.

Versioni i fundit që është lansuar më 2014, iu mundëson përdoruesve të shohin se kush mund t’ju shikojë llogarinë dhe të shikojë postimet e tyre, derisa me përditësimin e fundit, ka mundësi që të dhënat tjera private, të ndalohen më mënyrë më specifike për grupe, programe apo llogari të caktuara, transmeton Telegrafi.

Megjithëse ky veprim, duket se është një fitore e Facebook-ut ndaj kritikëve të shumtë, që thonë se ky rrjet social mbledhë dhe ofron shumë të dhëna, gjetja e këtij sistemi dhe ndryshmi për ndalimin e përhapjes së të dhënave, nuk duket se është aq i lehtë.

Njohësit e aplikacioneve, konsiderojnë se Facebook duhet ta lehtësojë përdorimin dhe të mundësojë që përdoruesit, të caktojnë vet se kujt iu mundësojnë t’ju shohin të dhënat.

Ky veprim, vjen vetëm disa ditë, pasi Kaliforni e kaloi një ligj, që parashikon ndalimin e përhapjes së të dhënave personale në rrjetet sociale.

Ndryshimi që ka bërë Facebook, konsiderohet të jetë minimumi i mundshëm dhe kërkohet që të bëhet më shumë në këtë aspekt. /Telegrafi/