Rrjeti më i madh social në botë iu përgjigj lajmit se të dhënat e 553 milionë llogarive u botuan publikisht në internet, por ndoshta jo saktësisht siç kishin shpresuar shumë përdorues.

Tani është e qartë se ka shumë informacion në këto të dhëna që ju nuk dëshironi të fluturojnë në Internet – duke përfshirë ditëlindjet, vendndodhjet, emrat e plotë dhe numrat e telefonit – kështu që është zhgënjyese të dëgjosh që Facebook nuk ka plane për të njoftuar përdoruesit që janë prekur.

Kompania përmendi dy arsye pse nuk flet në mënyrë aktive me përdoruesit – ata nuk janë të sigurt se do të dinë se cilët përdorues duhet të njoftohen, por gjithashtu që përdoruesit nuk do të jenë në gjendje të bëjnë asgjë në lidhje me të dhënat në internet.

Më parë, Facebook shkroi në blogun e tij se “beson” se të dhënat u fshinë diku para shtatorit 2019, nga një metodë që “shkel politikën e përdorimit të kompanisë”.

Sidoqoftë, siç theksoi reporteri i BuzzFeed News, Ryan Mack, deklarata e kompanisë nuk përkon me faktin se kompania nuk foli ose ngriti një padi kundër kompanisë së diskutueshme Clearview AI, e cila prodhon softuer për njohjen e fytyrës, për përdorimin e fotove të përdoruesve nga Instagram dhe Facebook.

Ndoshta përgjigjja qëndron në faktin se softueri i kompanisë përdoret nga mijëra agjenci qeveritare në Shtetet e Bashkuara, përfshirë administratat e policisë. /Telegrafi/