Në muajin nëntor 2018, bie prodhimi industrial në Gjermani, Francë dhe Itali. Produkti i Brendshëm Bruto në Itali në tremujorin e tretë 2018 mbeti negativ ku këto janë lajme aspak të mira për Evropën.

Produkti i Brendshëm Bruto në ekonominë e tretë më të madhe në Eurozonë ra nga 0.1 për qind në periudhën korrik-shtator 2018, për shkak të kërkesës së brendshme më të dobët, që është rënia e parë që nga tremujori i dytë i vitit 2014.

Sipas The Telegraph, prodhimi industrial gjerman ra papritur me 1.9 për qind muaj në muaj në nëntor 2018 dhe pati pritje të munguara të tregut për një rritje prej 0.3 për qind dhe pas një rënieje prej 0.8 për qind në muajin tetor 2018.

Lëkundet ekonomia gjermane Lëkundet ekonomia gjermane

Kurse, prodhimi industrial i Francës ra 1.3 për qind nga një muaj më parë në nëntor 2018, duke përmbysur një rritje prej 1.3 për qind në muajin tetor 2018 dhe duke pritur pritjet e tregut për një fitim prej 0.2 për qind, përcjell Telegrafi.

Prodhimi industrial i Italisë ra 1.6 për qind nga një muaj më parë në nëntor 2018, shumë më keq se pritjet e tregut për një rënie prej 0.3 për qind dhe pas një fitimi të dobët prej 0.1 për qind në muajin tetor 2018. /Telegrafi/