Ish-komandanti i UÇK-së, Sami Lushtaku është ftuar nga Gjykata Speciale.

Kjo është bërë e ditur nga avokati Arianit Koci, përmes një njoftimi të dhënë në Facebook.

“Me autorizimin e klientit tim z. Sami Lushtaku, ju njoftoj se z. Lushtaku ka pranuar një ftesë që me datën 14 janar 2019, të paraqitet pranë Zyrës së Prokurorit të Specializuar të Kosovës (ZPS) në Hagë.

Kjo është ftesë për intervistim.

Z. Lushtaku do të paraqitet vullnetarisht dhe është i gatshëm të sqarojë çdo rrethanë të cilën ZPS është duke e hetuar.

Kjo është e gjitha për çfarë kemi njohuri tani për tani, dhe me mirësjellje kërkoj nga gazetarët që të mos e kontaktojnë z. Lushtaku rreth kësaj çështjeje”, ka shkruar Koci në Facebook.

Ndryshe, Gjykata Speciale ndërkohë kishte ftuar edhe Rrustem Mustafën – Remin, Nazif Mehmetit, i njohur si komandant “Dini” dhe Sokol Dobruna, ish-kryetari i Gjykatës Ushtarake të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Sokol Dobruna . /Telegrafi/