Mashtrimi optik ndodh kur truri përpiqet të kuptojë se çfarë shohin sytë.

Si në këtë shembull dy objekte që janë me të njëjtën ngjyrë, edhe pse ne mund të shohim nganjëherë që nuk janë.

Truri po përpiqet ta kuptojë. Por ai nuk po bën mirë. Një hile e vogël me gisht ju ndihmon, transmeton Telegrafi.

Një iluzion optik, një fenomen i keqpërceptuar që shpesh mund të jetë konfuz. Ndodh kur truri interpreton një objekt që sytë e shohin ndryshe.

Këtu është një shembull. Dy objekte në foton fillestare kanë të njëjtën ngjyrë. Mirë, por të gjithë e shohim që nuk janë. A je i sigurt?

Vendosni gishtin tuaj në një pozicion horizontal pikërisht në nyjen midis dy objekteve dhe e gjeni përgjigjen. /Telegrafi/