Askush nuk i kushton vëmendje asaj, por ajo zbulon një gjë shumë të rëndësishme

Informacion shumë i rëndësishëm që do t’ju ndihmojë të ruani më mirë ushqimin.

Në rast se nuk e dinit, yjet e treguara në frigoriferin me ngrirje të thellë tregojnë klasin e tij, d.m.th. aftësinë për të ftohur ushqimin në një temperaturë të caktuar, transmeton Telegrafi.

Një yll do të thotë se frigoriferi me ngrirje të thellë është në gjendje të mbajë një temperaturë prej minus 6 gradësh, dy – minus 12 gradë, tre – minus 18 gradë.

Një etiketë në formën e një ylli të madh dhe tre të vegjël në një formë vezake tregojnë se frigoriferi është e aftë të ftohet në minus 24 gradë.

Kjo do të thotë që frigoriferi me ngrirje të thellë ka një modalitet të ngrirjes së shpejtë dhe ekziston një buton që mund ta shtypni për ta ndezur.

Kjo veçori duhet të përdoret për ngrirjen e shpejtë, jo për ruajtjen e ushqimit në planin afatgjatë.

Cila është temperatura optimale për ruajtjen e sigurt të ushqimit?

Sipas ekspertëve nga laboratori për pajisjet elektrike “Testbet”, është mirë që ushqimi të ruhet në minus 18 gradë. /Telegrafi/