0Shares

Ky simbol famëkeq i përbërë nga një kafkë njeriu dhe dy kocka të kryqëzuara nën të, e ka origjinën në epokën mesjetare, kur përdorej për të simbolizuar vdekjen.

Më vonë, përcjell bota.al, ai u adoptua nga piratët që e vendosnin këtë simbol në flamujt e tyre.

Këto ditë, simboli në fjalë përdoret si etiketë paralajmëruese në enë me substanca helmuese ose të rrezikshme.

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)