Policia po heton nëse vdekjet tragjike të dy gjysmë motrave ruse ishin të lidhura me të ashtuquajturën lojë të quajtur “Balena Blu”.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, bëhet fjalë për Maria Vinogradova, 12 vjeçe, dhe motrën e saj Anastasia Svetozarova, 15 vjeçe, të cilat u gjetën të vdekura në një trotuar me dëborë nën bllokun e tyre të banesës në Izhevsk.

Ato besohet të kenë kërcyer nga tavani i një dhjetëkatëshe.

Maria bëhet e ditur të j ‘mërzitur dhe e dëshpëruar’ kur nëna e vajzës e çoi në një gjinekolog, pasi dyshohet se filloi një marrëdhënie me një djalë të mitur, i quajtur Dmitri.

Nëna ishte “e zemëruar” për të dashurin e saj, thonë raportet.

Anastasia u tha gjithashtu nga miqtë që të ketë qenë në “depresion”.

Qindra fëmijë dhe adoleshentë rusë kanë frikë se kanë marrë jetën e tyre në vitet e fundit pasi u trilluan nga mentorët e sëmurë online për të përfunduar 50 hapa, kulmi i të cilëve ishte vetëvrasja.

Balena Blu dhe grupe të tjera të ngjashme të çuarjes drejt vdekjes thuhet nga policia të kenë prekur shumë të rinj në depresion.

Sipas mediave, policia do të studiojë telefonat dhe kompjuterët e vajzave për çdo gjurmë që grupet e tilla vetëvrasëse kishin kërkuar për të shfrytëzuar emocionet e tyre ose për t’i udhëzuar drejt marrjes së jetëve të tyre. /Telegrafi/