LAJMI I FUNDIT:

ME DRITË TË SHUAR

ME DRITË TË SHUAR

Poezi nga: Ezra Pound
Përktheu: Faslli Haliti

Kthehu tek ëndrrat e vjetra
Që kjo bota jonë të mos humbë guximin
Me dritë të shuar


Duaje ëndrrën tënde
Duke përbuzur çdo dashuri inferiore,
Duaj erën
Dhe kujtohu këtu
Që vërtet vetëm ëndrrat mund të jenë

Prandaj, unë nisem në ëndërr, që të t’arrij.