LAJMI I FUNDIT:

“Ditët e Mios”

“Ditët e Mios”

Kolonia ndërkombëtare e arteve figurative “Ditët e Mios”, vjen sërish në Korçë si një aktivitet i përvitshëm në nderim të veprës së Piktorit të Popullit, mjeshtrit të peizazhit Vangjush Mio.

Reklama

Vjeshta e Korçës vjen këtë herë në tablotë e piktoreve nga Greqia, Moldavia, Polonia, Arabia Saudite, Shqipëria, Kosova, Maqedonia e Veriut etj.

Korça dhe rrethinat e saj me natyrën e bukur të vjeshtës do të kthehen në një studio të madhe pikture ku të frymëzuar edhe nga stili i Piktorit të Popullit Vangjush Mio, mjeshtrat e telajos do të sjellin punimet e tyre.

Në këtë edicion “Ditët e Mios” zhvillohen nga data 25-28 tetor duke u përmbyllur me ekspozitën e punimeve të realizuara nga piktorët pjesëmarrës.