LAJMI I FUNDIT:

Disa universitete amerikane kufizojnë qasjen në TikTok brenda kampuseve të tyre

Disa universitete amerikane kufizojnë qasjen në TikTok brenda kampuseve të tyre

Një numër i vogël i universiteteve, tani po bllokojnë qasjen në TikTok nga pajisjet ose rrjetet Wi-Fi në pronësi të shkollave, në lëvizjen më të fundit të një goditjeje në rritje ndaj aplikacionit popullor të videove në formë të shkurtër.

Reklama

Universiteti i Oklahomës dhe Universiteti Auburn në Alabama kanë thënë se do të kufizojnë qasjen e studentëve dhe të fakultetit në TikTok, në mënyrë që të pajtohen me lëvizjet e fundit nga guvernatorët në shtetet e tyre përkatëse për të ndaluar TikTok në pajisjet e lëshuara nga qeveria. 26 universitetet dhe kolegjet në Sistemin Universitar të Gjeorgjisë gjithashtu thuhet se po ndërmarrin një hap të ngjashëm.

“Në përputhje me Urdhrin Ekzekutiv të Guvernatorit 2022-33, në fuqi menjëherë, asnjë punonjës ose student i universitetit nuk do të hyjë në aplikacionin ose faqen e internetit të TikTok në pajisjet në pronësi ose të operuara nga Universiteti, duke përfshirë rrjetet OU me kabllo dhe me ‘wireless’”, tha Universiteti i Oklahomas në një deklaratë përmes postes elektronike të dërguar këtë javë tek CNN, transmeton Telegrafi.

Sipas mesazhit, shkolla do të kërkojë gjithashtu që llogaritë e TikTok të administruara nga universiteti të fshihen dhe “në vend të tyre do të përdoren platforma të tjera alternative të rrjeteve sociale”.

Mbi dhjetë shtete, përfshirë Maryland, Dakotën e Jugut dhe Teksasin, në javët e fundit kanë njoftuar se do të ketë ndalime në TikTok për punonjësit e shtetit në pajisjet e lëshuara nga qeveria. Ndalimet vijnë pasi një numër në rritje ligjvënësish vazhdojnë të vëzhgojnë me kujdes TikTok-un mbi shqetësimet e mundshme të shkeljes së sigurisë kombëtare për shkak të lidhjeve të tij me Kinën përmes kompanisë së saj mëmë, ByteDance.

Kritikat u rritën në fillim të këtij viti pasi një raport i Buzzfeed News tha se disa të dhëna të përdoruesve amerikanë janë qasur në mënyrë të përsëritur nga Kina dhe citoi një punonjës i cili dyshohet se tha: “Gjithçka shihet në Kinë”. TikTok, nga ana e tij, ka konfirmuar se të dhënat e përdoruesve amerikanë mund të qasen nga disa punonjës në Kinë.

“Ne jemi të zhgënjyer që kaq shumë shtete po hidhen në bandën politike për të miratuar politika që nuk do të bëjnë asgjë për të avancuar sigurinë kibernetike në shtetet e tyre dhe bazohen në gënjeshtra të pabaza rreth TikTok”, tha gjatë së enjtes në një deklaratë Jamal Brown, i cili është një zëdhënës i TikTok. /Telegrafi/