LAJMI I FUNDIT:

DINI TË DREJTAT TUAJA

DINI TË DREJTAT TUAJA

Nga: Joe Strummer (The Clash, albumi “Combat Rock”, 1982)
Përktheu: Fadil Bajraj

Ky është njoftim publik
Me kitarë
Dini të drejtat tuaja që të triat

Numër 1

Keni të drejtë që të mos ju vrasin
Vrasja është KRIM!
Përderisa nuk është bërë nga ndonjë
Polic apo aristokrat
Dini të drejtat tuaja

Numër 2

Keni të drejtë në asistencë
Duke siguruar, natyrisht, nëse
Nuk ju pengon pakëz
Hetim, poshtërim
Dhe nëse bashkëpunoni
Rehabilitim

Dini të drejtat tuaja
Këto janë të drejtat tuaja
Hamam

Dini këto të drejta

Numër 3

Keni të drejtë në liri
të fjalës përderisa nuk jeni
Aq budalla që vërtet të provoni të flisni.

Dini të drejtat tuaja
Këto janë të drejtat tuaja
Që të triat
Ka qenë e sygjeruar
Në disa kuarte se kjo nuk mjafton!
Paj…

Reklama

Hiquni nga rrugët
Hiquni nga rrugët
Ikni
A s’keni shtëpie fare a
Kuptojeni

Dhe më në fund do t’ua lexoj të drejtat tuaja

Keni të drejtë të mos flisni
Jeni të paralajmëruar se çfarëdo që thoni
Mund dhe do të merret
E të përdoret si dëshmi kundër jush

Dëgjojeni këtë
Ikni