“Non-paper” i Francës për metodologjinë e re të negociatave është ende subjekt i një analize më të hollësishme. Si parime të përgjithshme për ne është thelbësore, dhe ne nuk kemi asgjë për të humbur nëse ka më shumë rreptësi në proces, tha Ministri i Jashtëm, Nikolla Dimitrov sot në një konferencë të përbashkët shtypi me Ministren e Jashtme suedeze, Ann Linde, duke komentuar propozimin e Francës për një metodologji të re të bisedimeve, njofton Telegrafi Maqedoni.

“Është gjithashtu thelbësore, dhe kjo shprehet në këtë “non-paper”, i cili është një proces që ka qëllimin përfundimtar, anëtarësimin. Kjo është përsëritur disa herë në “non-paper”. Ne do të dëshironim të kishim kushte për konkurrencë të barabartë me të gjitha vendet e rajonit tonë në Ballkanin Perëndimor dhe unë mendoj se është e rëndësishme që procesi i pranimit, çfarëdo qoftë ai, të lejojë një olimpiadë të reformave”, tha Dimitrov.

Në lidhje me fondet strukturore, ai theksoi se është më shumë çështje për shtetet anëtare dhe ideja që qytetarët të kenë më shpejt përfitime më të dukshme nga reformat, në krahasim me një proces që vazhdimisht ka reformuar me përfitime vetëm në fund të këtij procesi./Telegrafi/