LAJMI I FUNDIT:

Dhjetëra mijë vende pune në rrezik pas blerjes së bankës Credit Suisse nga rivali UBS

Dhjetëra mijë vende pune në rrezik pas blerjes së bankës Credit Suisse nga rivali UBS

Shpëtimi i bankës Credit Suisse nga rivali UBS, pritet të shkaktojë dhjetëra mijë shkurtime të vendeve të punës dhe se sektori financiar i Zvicrës tashmë po përgatitet për një goditje të rëndë.

Reklama

Credit Suisse e cila punëson më shumë se 30 mijë punëtorë pritet të mbajnë peshën kryesore të shkurtimeve të vendeve të punës.

Numri i shkurtimeve mund të jetë sa një e treta e 120 mijë vendeve të punës, pasi UBS po mbyll një pjesë të madhe të bankës së investimeve dhe po heq rolet e mbivendosura në Zvicër.

Marrëveshja prej mbi 3 miliardë eurove është kritikuar për humbjet e shkaktuara nga zotëruesit e obligacioneve, si dhe mungesën e votës së aksionarëve për unionin.

Spiunim dhe pastrim i parave – problemet që dërguan bankën Credit Suisse të shitet te rivali UBS
Lexo po ashtu Spiunim dhe pastrim i parave – problemet që dërguan bankën Credit Suisse të shitet te rivali UBS

Pas blerjes nga UBS, pritet që shumë prej 17 mijë bankierë ë Credit Suisse të humbasin vendet e punës.

UBS që ka të punësuar mbi 70 persona në gjithë botën, do të kërkojë gjithashtu të heqë pozitat e mbivendosura të Credit Suisse në Zvicër, të mbyllë degët dhe të reduktojë personelin në pozicionet administrative.

Banka Credit Suisse shpenzoi rreth 9 miliardë euro për kostot e personelit gjatë vitit të kaluar.

Marrja e kontrollit të Credit Suisse nga UBS, pritet të përfundojë në gjysmën e dytë të vitit. /Telegrafi/

Në trend Ekonomi

Më shumë
Hapet Thirrja Publike për subvencionim të pajisjeve efiçiente për ngrohje, qytetarët mund të aplikojnë deri më 22 nëntor

Hapet Thirrja Publike për subvencionim të pajisjeve efiçiente për ngrohje, qytetarët mund të aplikojnë deri më 22 nëntor

Ekonomi
Subvencione nga qeveria për pompat termike - zgjidhni ECOTEK për ngrohjen e shtëpisë tuaj

Subvencione nga qeveria për pompat termike - zgjidhni ECOTEK për ngrohjen e shtëpisë tuaj

ECO TEK
Ujë Kllokoti i bashkohet familjes RUGOVE

Ujë Kllokoti i bashkohet familjes RUGOVE

Korporata Rugove
Instituti GAP përmes grafike paraqet komunat në Kosovë që kanë pagën më të lartë dhe me të ulët në sektorin privat

Instituti GAP përmes grafike paraqet komunat në Kosovë që kanë pagën më të lartë dhe me të ulët në sektorin privat

Ekonomi
Mirësevini në BauOutlet! – Fushë Kosovë

Mirësevini në BauOutlet! – Fushë Kosovë

Bau Market
Ngjarja e vitit në American Retail Park në Pejë

Ngjarja e vitit në American Retail Park në Pejë

American Retail Park
Kalo në kategori