Hipertensioni, ose tensioni i lartë i gjakut, është faktori i parandalueshëm më i zakonshëm i rrezikut për sëmundjen e zemrës.

Mbi një miliard njerëz në të gjithë botën kanë tension të lartë të gjakut.

Medikamentet, zakonisht përdoren për të ulur nivelet e tensionit të gjakut. Sidoqoftë, ndryshimet në stilin e jetës, përfshirë modifikimet dietike, mund të ndihmojnë në uljen e niveleve të tensionit të gjakut në nivele optimale dhe të zvogëlojnë rrezikun e sëmundjes së zemrës.

Ndjekja e një diete ushqyese, të shëndetshme për zemrën, sugjerohet për të gjithë njerëzit me tension të lartë të gjakut, duke përfshirë edhe ata që marrin ilaçe për uljen e tensionit të gjakut.

Reklama

Një dietë e shëndetshme është thelbësore për uljen e presionit të gjakut dhe ruajtjen e niveleve optimale, dhe hulumtimet kanë treguar që përfshirja e disa ushqimeve në dietën tuaj, veçanërisht ato me shumë lëndë ushqyese specifike si kalium dhe magnez, zvogëlon nivelet e presionit të gjakut.

Reklama

Këtu janë dhjetë ushqimet më të mira për tensionit e lartë të gjakut:

Salmoni

Fara kungulli

Fëstëk

Karota

Domate dhe produktet e saj

Brokoli

Jogurt grek

Fara chia

Spinaq

Selino

/Telegrafi/