Një dhi me veshë jashtëzakonisht të gjatë është bërë një yll mediatik në Pakistan, me pronarin që pretendon një rekord botëror që mund të ekzistojë ose jo.

Simba po jeton nën përkujdesje të madhe në Karaçi, ku lindi muajin e kaluar me veshë që ishin jashtëzakonisht të gjatë – dhe janë rritur në 54 cm.

Mohammad Hasan Narejo thotë se po hulumton rekordet botërore Guinness për të parë nëse kafsha e tij mund të përfshihet në këtë libër, megjithëse një kategori për “dhinë me veshët më të gjatë” nuk shfaqet në faqen e internetit të organizatës, raporton theguardian.

“Brenda 10 deri në 12 ditë nga lindja, ai tashmë po shfaqej në të gjitha mediat kombëtare dhe ndërkombëtare – dhe fitoi një garë bukurie. Brenda 30 ditësh ai u bë aq popullor sa që edhe një personaliteti të famshëm mund t’i duhen 25 deri në 30 vjet për të arritur këtë nivel fame”, tha ai.

Reklama
Reklama

Veshët e Simbas janë aq të gjatë sa Narejo duhet t’i palosë mbi kurriz. Ai ka ndërtuar gjithashtu një parzmore që Simba të mund të mbajë veshët rreth qafës.

Narejo është i kujdesshëm ndaj vëmendjes që ka tërhequr Simba – përfshirë nga mbarështuesit rivalë – dhe ne po lutemi për të.

“Ne recitojmë vargje Kur’anore dhe fryjmë mbi të për të larguar syrin e keq”, tha Narejo.

Narejo ka në plan të rrisë Simban dhe të promovojë imazhin e Pakistanit si një komb i mirë për mbarështimin e dhive. /Telegrafi/