LAJMI I FUNDIT:

Deputetja Hoxha: Akt i pandershëm nga ZRRE-ja licencimi i dy hidrocentraleve të KELKOS-it

Deputetja Hoxha: Akt i pandershëm nga ZRRE-ja licencimi i dy hidrocentraleve të KELKOS-it

Zyra ligjore e Kuvendit të Kosovës ka rekomanduar që Komisioni Hetimor Parlamentar mbi procesin e licencimit, operimit, mbikëqyrjes dhe aplikimit për lejet e hidrocentraleve në Kosovë nuk ka kompetencë ligjore për pezullimin e lëshimit të lejeve të reja dhe rilicencimin e hidrocentraleve.

Në mbledhjen e sotme, njëzëri gjithë anëtarët e këtij komisioni kanë shprehur indinjatën e thellë ndaj ZRRE-së për lëshimin e licencave të operimit afatgjatë për dy hidrocentralet e Kelkosit.

Në lidhje me këtë vendim, kryetarja e Komisionit, Eliza Hoxha tha se Zyra e Rregullatorit të Energjisë ka bërë një akt të pandershëm, pasi sipas saj para dy jave në Komision kanë thënë se Kelkos nuk i ka plotësuar kushtet për licenca.

ZRrE i jep leje 40 vjeçare KELKOS-it për prodhim të energjisë me dy hidrocentrale, Ministria Ekonomisë jep sqarime
Lexo po ashtu ZRrE i jep leje 40 vjeçare KELKOS-it për prodhim të energjisë me dy hidrocentrale, Ministria Ekonomisë jep sqarime

Ndërkaq, anëtari i komisionit nga radhët e LVV-së, Artan Abrashi tha se puna e këtij komisioni dhe Kuvendit është goditur nga ZRRE-ja në vendimin e tyre të fundit. /KP/