Poezi nga: Gabriele D’Annunzio
Përktheu: Maksim Rakipaj

Për luftëtarin e dritës nuk ka dashuri të pamundur.
Heshtja atë nuk e trëmb,
as mospërfillja, as kundërshtimi.
Mirë e di, se pas maskës së akullt që njerëzit mbajnë,
gjithmonë një zemër të zjarrtë gjen.

Prandaj më shumë se të tjerët luftëtari rrezikon.
Pa pushim dashurinë e ndokujt kërkon,
edhe pse shpesh fjalën “jo” do ta dëgjojë
dhe kthehet në shtëpi i mundur,
i kundërshtuar në trup e në shpirt.

Një luftëtar prej asgjëje nuk druhet
kur ndjek atë që ka nevojë.
Pa dashuri, ai është kurrkush.