LAJMI I FUNDIT:

Dashamirë të birrës nga e gjithë bota në birrarinë Peja për Javën e Frankofonisë

Dashamirë të birrës nga e gjithë bota në birrarinë Peja për Javën e Frankofonisë

Birraria Peja,  birraria e vetme në Kosovë, prodhon birrë për gjysmë shekulli, dhe reputacioni i saj për cilësi vetëm sa është rritur me kalimin e kohës. Me përkushtimin e tyre për të përdorur vetëm përbërësit më të mirë, Birra Peja është bërë një emër i dashur në botën e adhuruesve të birrës.

Birraria Peja këtë vit ka pasur nderin të marrë pjesë në edicionin e 23-të të Javës së Frankofonisë, të mbajtur pikërisht në fabrikën e tyre. Kjo është një dëshmi për cilësinë e birrës Peja dhe vendin e saj në mesin e birrave të tjera të njohura franceze.

Java e Frankofonisë feston gjuhën franceze dhe kulturat frankofone në mbarë botën. Është një shans për njerëzit që të bashkohen, të mësojnë dhe të ndajnë pasionin e tyre për gjuhën dhe kulturën franceze. Pjesëmarrja e birrarisë Peja në këtë event është simbol i fuqisë së gjuhës dhe kulturës për të bashkuar njerëzit nga anët e ndryshme të botës.

Pjesëmarrja e birrës Peja në Javën e Frankofonisë gjithashtu thekson përkushtimin e tyre për cilësi dhe mjeshtëri. Çdo grumbull i birrës Peja përgatitet me kujdes duke përdorur teknika tradicionale, duke siguruar që çdo gllënjkë të jetë po aq e pasur dhe me shije sa e fundit.

Java e Frankofonisë në Birrarinë e Pejës ishte një mundësi fantastike për adhuruesit e birrës që të shijojnë shijen e Kosovës dhe të përjetojnë kulturën unike të botës Frankofone.

Vizitorët patën mundësinë të provojnë birrën Peja, të mësojnë për procesin e prodhimit të birrës dhe të zhyten në historinë dhe traditat e pasura të fabrikës së birrës.

Mysafirët e këtij eventi në birrarinë Peja u mirëpriten nga Jona Devolli dhe Ardian Jusufi.

Java e Frankofonisë që këtë vit pati kryeqytet Pejën dhe nikoqir birrarinë Peja do të vazhdojë deri me 25 mars me atmosferë kinematografike, muzikore e gastronomike.

Artikull i sponzorizuar