LAJMI I FUNDIT:

Çfarë puthjesh dëshirojnë meshkujt, çfarë femrat?

Çfarë puthjesh dëshirojnë meshkujt, çfarë femrat?
Freerange-Stock

Në një marrëdhënie shpesh është e vështirë që të gjesh të përbashkëtat dhe se çfarë është e preferuar për një partner dhe çfarë për një tjetër

Reklama

Detajet në një marrëdhënie janë dhe ato që i japin kuptim një lidhjeje.

Puthja është një ndër këto detaje që ka një rëndësi të veçantë nëse flasim për jë çift. Ajo është e ndryshme për partnerë të ndryshëm, meshkujt dhe femrat kanë preference të ndryshme në lidhje me llojin e puthjes.

Studimet më të fundit të realizuara në lidhje me këtë detaj tregojnë se meshkujt më shumë i dëshirojnë puthjet e lëngëta që përfshijnë edhe gjuhën dhe gojën e hapur, ndërsa femrat shpesh ankohen për shkak të puthjeve të tilla të lëngëta.

Ekziston arsyeja përse meshkujt dëshirojnë puthje të tilla: goja e hapur mundëson që femrave t’u “dozojnë” sasi të vogla hormonesh të cilat ngrenë libidonë që barten me anë të pështymës. Nëse mashkulli puth femrën me javë apo muaj, libidoja e saj ngrihet pikërisht falë puthjeve të tij.

Një detaj i rëndësishëm është puthja e parë e cila ngelet në memorie.

Deri në fund të jetës mbahet në mend puthja e parë. Shumicës së femrave më lehtë u kujtohet puthja e parë se sa seksi i parë. Nuk dihet saktë përse është kështu, mirëpo disa ekspertë besojnë se kjo ka lidhje me faktin që puthja e parë është akt i cili njeriun e fut në botën e seksualitetit.

Freerange-Stock

Kimia nuk është kryesorja për puthje të mirë

Edhe pse midis dy individëve krejtësisht të huaj mund të nxitet kimia shumë intensive, puthjet më të mira krijohen në lidhjen në të cilën është e zhvilluar lidhja emocionale dhe siguria. /Telegrafi/