LAJMI I FUNDIT:

Çfarë është ChatGPT-4 dhe si ta përdorim atë tani?

Çfarë është ChatGPT-4 dhe si ta përdorim atë tani?

Kanë kaluar vetëm katër muaj që kur kompania e inteligjencës artificiale OpenAI lëshoi ​​ChatGPT dhe – për të mos e tepruar rëndësinë e saj – ajo ndryshoi botën përgjithmonë.

Reklama

Në vetëm 15 javë të shkurtra, ka ndezur parashikimet e fundit të botës në tregjet globale të punës, ka ndërprerë sistemet arsimore dhe ka tërhequr miliona përdorues, nga bankat e mëdha deri tek zhvilluesit e aplikacioneve, transmeton Telegrafi.

Por tani është një lamtumirë për ChatGPT dhe përshëndetje për ChatGPT-4, një mjet edhe më i fuqishëm, i cili me siguri do të dërgojë valë edhe më të mëdha në mbarë botën.

Pra, çfarë është GPT-4, sa i fuqishëm është dhe si mund ta përdorni? Gjithçka që duhet të dini:

Çfarë është ChatGPT-4?

Le të fillojmë me emrin. Seksioni Chat flet vetë – një ndërfaqe kompjuteri me të cilën mund të ndërveproni – ndërsa GPT-4 është shkurtimi i “transformatorit 4 të paratrajnuar gjenerues”.

Kjo do të thotë se është përsëritja e katërt e softuerit OpenAI që ka analizuar sasi të mëdha informacioni nga i gjithë interneti, në mënyrë që të përcaktojë se si të gjenerohet teksti me tingull njerëzor dhe t’u japë përdoruesve përgjigje të hollësishme ndaj pyetjeve.

Si ndryshon ChatGPT-4 nga paraardhësi i tij?

Kushdo që ka hulumtuar ChatGPT do të dijë kufizimet e tij. Është kritikuar për dhënien e përgjigjeve të pasakta, shfaqjen e njëanshmërisë dhe sjelljen e keqe – duke anashkaluar ‘parmakët e saj të pjekur’ për të nxjerrë përgjigjet që nuk supozohet të jetë në gjendje të japë.

Argumenti ka qenë se roboti është po aq i mirë sa informacioni mbi të cilin është trajnuar. OpenAI thotë se i ka kaluar gjashtë muajt e fundit duke e bërë softuerin e ri më të sigurt.

Pretendon se ChatGPT-4 është më i saktë, krijues dhe bashkëpunues sesa paraardhwsi, ChatGPT-3.5, dhe “40% më shumë gjasa” për të prodhuar përgjigje faktike.

Çfarë tjetër mund të bëjë?

Një nga veçoritë e reja më mahnitëse të ChatGPT-4 është aftësia për të trajtuar jo vetëm fjalët, por edhe fotografitë, në atë që quhet teknologji “multimodale”.

Një përdorues do të ketë aftësinë të paraqesë një fotografi krahas tekstit – të dyja ChatGPT-4 do të jenë në gjendje t’i përpunojë dhe diskutojë. Mundësia për të futur video është gjithashtu në opsion.

Cilat janë kufizimet e saj?

Ashtu si paraardhësi i tij, ChatGPT-4 nuk është ‘shumë i nxehtë’ në arsyetimin mbi ngjarjet aktuale, duke pasur parasysh se ishte trajnuar mbi të dhënat që ekzistonin përpara vitit 2021.

OpenAI tha në një postim në blog se përsëritja e fundit “ka ende shumë kufizime të njohura që ne po punojmë për të adresuar, të tilla si paragjykimet sociale, halucinacionet dhe nxitjet kundërshtare.”

Si mund të përdor ChatGPT-4?

Shumica e njerëzve mund t’i japin versionit bazik të ChatGPT një rrotullim duke u regjistruar me OpenAI këtu, megjithëse kufizimet zbatohen në disa vende dhe territore në mbarë botën.

Por versioni më i ri aktualisht u ofrohet vetëm abonentëve të ChatGPT Plus për 20 dollarë në muaj, dhe si një vegël API për zhvilluesit që të ndërtojnë aplikacionet e tyre.

Në të ardhmen, ka të ngjarë ta gjeni në motorin e kërkimit të Microsoft, Bing. Aktualisht, nëse shkoni në faqen e internetit të Bing dhe shtypni butonin “chat” në krye, ka të ngjarë të ridrejtoheni në një faqe që ju kërkon të regjistroheni në një listë pritjeje, me aksesin që u jepet përdoruesve gradualisht.

Kush po e përdor ChatGPT-4 tani?

Morgan Stanley po e përdor atë për të organizuar të dhënat e menaxhimit të pasurisë, kompania e pagesave Stripe Inc. po teston për të parë nëse mund të ndihmojë në luftimin e mashtrimit, dhe aplikacioni për mësimin e gjuhës Duolingo po e inkorporon atë për të shpjeguar gabimet dhe për t’i lejuar përdoruesit të praktikojnë biseda në botën reale. /Telegrafi/

Në trend Teknologji

Më shumë
Google ka penalizuar gjuhën shqipe nga platformat Google Ads dhe Adsense, iniciuesi i peticionit tregon se çka po humbin bizneset dhe mediat në trevat shqiptare

Google ka penalizuar gjuhën shqipe nga platformat Google Ads dhe Adsense, iniciuesi i peticionit tregon se çka po humbin bizneset dhe mediat në trevat shqiptare

Muhamet Hajrullahu
Inteligjenca Artificiale zbuloi peshën e Kim Jong Un, thotë Koreja e Jugut

Inteligjenca Artificiale zbuloi peshën e Kim Jong Un, thotë Koreja e Jugut

Teknologji
GPT-5 spekulohet të jetë më inteligjent se njerëzit, kur do të vijë dhe çfarë mund të ketë?

GPT-5 spekulohet të jetë më inteligjent se njerëzit, kur do të vijë dhe çfarë mund të ketë?

Teknologji
Shpenzoi gati 4,000 orë për ta edituar, Mr.Beast paralajmëron projektin e radhës që thotë se do të ndryshojë rrjedhën e videove në YouTube

Shpenzoi gati 4,000 orë për ta edituar, Mr.Beast paralajmëron projektin e radhës që thotë se do të ndryshojë rrjedhën e videove në YouTube

Teknologji
Apple mund të prezantojë

Apple mund të prezantojë "disa" Mac në WWDC

Teknologji
WhatsApp prezanton funksionin e ndarjes së ekranit gjatë video telefonatave

WhatsApp prezanton funksionin e ndarjes së ekranit gjatë video telefonatave

Teknologji
Kalo në kategori