Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Mila Carovska sot vizitoi personat e parë të deinstitucionalizuar nga Institucioni Publik për rehabilitim “Banja Bansko”, institucion për kujdesin e personave me aftësi të veçanta fizike.

Çifti, Fanka Dinova dhe Jonçe Gogov, u larguan nga institucioni në muajin prill dhe u shpërngulën në shtëpinë familjare të Fankës, në fshatin Miravci Gjevgjeli. Të dy ishin vendosur më parë në Entin si fëmijë dhe kanë kaluar më shumë se tridhjetë vjet në të.

“Jam veçanërisht e kënaqur që procesi i deinstitucionalizimit me të cilin janë mbuluar vetëm fëmijët e kujdesur në institucione në periudhën e kaluar është duke u zbatuar për të moshuarit. Përpjekjet tona në tre vitet e ardhshme janë që të mos ketë më njerëz të vendosur në institucione që edhe ata bëhen pjesë e shoqërisë, të jetojnë në mënyrë të pavarur në shoqëri me mbështetje adekuate për të cilën ne tashmë po zhvillojmë shërbime në lokalitetin e tyre”, tha ministri Carovska.

Në të njëjtën kohë, siç njoftojnë nga Ministria, po bëhen përgatitje për të lëvizur të shtatë fëmijët nën moshën 18 vjeç nga “Banja Bansko” nëpër shtëpitë e përditshme./Telegrafi/