Ministrja e Arsimit dhe Shkencës Mila Carovska, duke iu përgjigjur pyetjes parlamentare të Vllado Misajlovskit, deputeti i OBRM-PDUKM tha se nuk ka heqje të librave shkollorë të shtypur, por ligjërisht garanton qasje në versionin audio, versionin Braille, versionin dixhital bashkëpunues dhe tekstin e shtypur shkollor dhe kjo është kështu në zgjidhjen ligjore.

“Ajo që është e rëndësishme është që në atë mënyrë ne do të jemi në gjendje ta sjellim përmbajtjen më afër gjeneratës së re të nxënësve që jetojnë në botën dixhitale, duam apo jo,” tha Carovska.

Ajo theksoi se zgjidhja ligjore ofron qasje në mjetet dixhitale për fëmijët nga kategoritë e ndjeshme shoqërore, përkundër politikave të këqija dekadare të OBRM-PDUKM./Telegrafi/