LAJMI I FUNDIT:

Burri në Indi dënohet me gjashtë muaj burg pasi i la lopët të bredhin rrugëve

Burri në Indi dënohet me gjashtë muaj burg pasi i la lopët të bredhin rrugëve

Një gjykatë në shtetin perëndimor indian të Gujarat ka dënuar me gjashtë muaj burg një burrë që kishte lënë bagëtinë e tij të endeshin në rrugë.

Sipas medieve të huaja, përcjell Telegrafi, Prakash Jairam Desai u shpall fajtor pasi i lëshoi ato në rrugë dhe ua rrezikoi jetën njerëzve.


Gujarat është ndër disa prej shteteve indiane që përballet me një problem në rritje të bagëtive që vërdallën rrugëve.

Gjykata tha se dënimi ishte vendosur për t’i shërbyer drejtësisë pasi vepra të tilla janë në rritje.

Lopët janë kafshë të shenjta për shumicën e komunitetit hindu të Indisë, dhe therja e tyre është e paligjshme në 18 shtete, përfshirë Gujarat.

Në vitin 2017, Gujarat forcoi ligjet e tij për mbrojtjen e lopëve duke njoftuar se ata që therin një lopë mund të dënoheshin me burgim të përjetshëm.

Një pasojë e paqëllimshme e atij vendimi ka qenë një numër i madh bagëtish që enden rrugëve, duke shkaktuar zhurmë në trafik, duke sulmuar njerëzit ose duke u ulur në strehimoret e bagëtive bamirëse.

Në urdhrin e saj, gjykata tha se për shkak të pronarëve që kishin lënë bagëtit në rrugë, njerëzit ishin vrarë dhe kishin pësuar lëndime të rënda, raportoi The Times of India. /Telegrafi/