Njerëzit që hanë në ambiente publike gjatë ditëve të agjërimit të muajit të Ramazanit në Kuvajt, përveç gjobës, rrezikojnë të shkojnë edhe një burg, citohet të ketë thënë një zyrtar i sigurisë të hënën.

Në Ramazan, myslimanët duhet të abstenojnë nga ushqimi dhe pijet – nga agimi deri në perëndim të diellit.

Dhe siç shkruan gulfnews, përcjell Telegrafi, sipas ligjit të Kuvajtit, të ushqyerit në publik gjatë kësaj periudhe është një vepër penale e dënueshme me një maksimum prej një muaji në burg ose me një gjobë prej 100 dinarë.

Një ligji i tillë, siç thuhet më tej, zbatohet si për myslimanët po ashtu edhe për jomyslimanët.

“Shtetasit dhe emigrantët duhet të respektojnë vlerat, traditat dhe ndjenjat e respektit të agjëruesve”. /Telegrafi/