Bugatti Centodieci, megjithë se ka interesim të jashtëzakonshëm për të, ka një prodhim rreptësisht të kufizuar. Prototipi i parë është pothuajse i përfunduar.

Në Bugatti, ata i dhanë vetes kohë. Centodieci u krijua si një super makinë, dhe kjo është një makinë me të vërtetë e veçantë.

Zhvillimi afatgjatë duket se ka dhënë fryte dhe tani, pasi ka gjetur kombinimin optimal, është bërë prototipi i parë, transmeton Telegrafi.

“Me një trup krejtësisht të ri dhe ndryshime në shumë fusha, na u desh të kryenim simulime të shumta me ndihmën e aplikacioneve speciale kompjuterike. Bazuar në këto të dhëna, ne ishim në gjendje të krijonim një pikë fillestare për zhvillimin e një kopje serike, dhe kështu erdhi prototipi i parë”, tha Andre Kullig, personi që u morë më shumë me zhvillimin e kësa makine.

Sidoqoftë, kjo është një makinë krejt e re që do të ketë të njëjtin motor si Chiron, por që funksionon me 1,600 kuaj fuqi.

Në të njëjtën kohë, makina është 20 kg më e lehtë dhe aerodinamika është përmirësuar më tej.

Ajo do të arrijë 100 km / orë në 2.4 sekonda, dhe duhet të arrijë 300 km / orë pas vetëm 13 sekondash. Shpejtësia maksimale do të jetë e kufizuar në 380 km / orë.

Pavarësisht çmimit fillestar prej 8 milionë eurosh, 10 kopje të kësaj makine u shitën në vetëm disa orë nga hapja e listës së porosive.