Braziliania, e cila u arrestua 10 ditë më parë në aeroportin e Zagrebit sepse u përpoq të sillte gati një kilogram kokainë në Kroaci, “largoi” drogën nga trupi i saj, dhe sot ajo u dërgua para një gjykatësi hetues në Velika Gorica, ku ajo u mbrojt me heshtje.

Sipas mediave kroate, Andrea (28) nga Brazili u arrestua me gati një kilogram kokainë në aeroportin e Zagrebit më 3 tetor.

Punonjësit e doganave në Aeroportin “Franjo Tudjman” në Zagreb dyshuan për brazilianen kur ajo mbërriti nga Sao Paulo nëpërmjet Lisbonës, gjë që ishte menjëherë e dyshimtë për doganierët, sepse Portugalia është në Bashkimin Evropian dhe kontrolli doganor nuk kryhet mbi udhëtarët që vijnë nga bashkimi i përbashkët doganor.

Ajo u veçua nga pasagjerët e tjerë dhe ekzaminimi përcaktoi praninë e drogës në bagazhe. Pas kësaj, ajo u referua për një rreze X, e cila përcaktoi se kishte 76 trupa të huaj në trup, domethënë. kapsulë

Ajo që është interesante është se Andreit iu deshën plot 10 ditë për të “nxjerrë” kapsulat e drogës nga trupi i saj, pavarësisht marrjes së laksativëve të fortë. Pas dhjetë ditësh, u përcaktua se ajo kishte gjithsej 990 gram kokainë në trupin e saj.

Ndryshe, llogaritet se ajo do të fitonte 15 herë më shumë në Kroaci sesa kishte paguar për drogën në Brazil. /Telegrafi/