LAJMI I FUNDIT:

Borxhi publik në Rusi rritet në 277 miliardë dollarë

Borxhi publik në Rusi rritet në 277 miliardë dollarë

Borxhi publik i Rusisë u rrit me 1.48 trilion rubla [17 miliardë euro] në gjysmën e parë të këtij viti, duke arritur në 20.4 trilionë rubla [235 miliardë euro].

Sipas Agjencisë ruse të Statistikave (SAI), niveli i huamarrjes së brendshme u rrit me 1.48 trilionë rubla në gjysmën e parë të vitit, duke arritur në 16.2 trilionë rubla [187 miliardë euro].

Borxhi i jashtëm publik i vendit u rrit me 47.8 miliardë rubla [551 milionë euro] ku arriti në 4.2 trilionë rubla [48 miliardë euro], ndërsa borxhi publik i përgjithshëm i shtetit rus u rrit me 1.48 trilionë rubla [17 miliardë euro] në gjysmën e parë të vitit në 20.4 trilionë rubla.


Raporti i borxhit publik total të vendit ndaj Prodhimit të Brendshëm Bruto ishte 17.7 për qind.

Ministria ruse e Financave në muajin shkurt kishte njoftuar se ata kishin nevojë të rrisnin huamarrjen e tyre publike gjatë pandemisë COVID-19.

SAI thotë se borxhi publik i Rusisë në vitin 2020 arriti në 18.99 trilionë rubla. /AA/

Në trend Ekonomi

Më shumë
Mendoni të bleni një veturë të përdorur? Ja si të shmangni çdo rrezik me një kontroll të thjeshtë për herë të parë në Kosovë!

Mendoni të bleni një veturë të përdorur? Ja si të shmangni çdo rrezik me një kontroll të thjeshtë për herë të parë në Kosovë!

Euro Auto Ekspertizë - Dynomark
Kënaquni me produktet polake BezGluten: Partneri juaj i besuar për të jetuar pa gluten

Kënaquni me produktet polake BezGluten: Partneri juaj i besuar për të jetuar pa gluten

Kosmonte Foods
Implantimi i lenteve Premium me shumë fokuse: Zgjidhja për pamje të qartë në disa distanca

Implantimi i lenteve Premium me shumë fokuse: Zgjidhja për pamje të qartë në disa distanca

Kubati
Shoqëria që përgatit ushqim bashkë, qëndron bashkë!

Shoqëria që përgatit ushqim bashkë, qëndron bashkë!

MEKA HALAL FOOD
Në çdo cep të Prishtinës dhe Kosovës - veza REAs është zgjedhja juaj ideale për proteina, Omega 3 dhe vitaminat esenciale

Në çdo cep të Prishtinës dhe Kosovës - veza REAs është zgjedhja juaj ideale për proteina, Omega 3 dhe vitaminat esenciale

Kosmonte Foods
Planifikoni të udhëtoni drejt Prishtinës, shfrytëzo ofertat e kompanisë më serioze në tregun e fluturimeve

Planifikoni të udhëtoni drejt Prishtinës, shfrytëzo ofertat e kompanisë më serioze në tregun e fluturimeve

Prishtina Ticket
Kalo në kategori