Përpjekjet e Trump për të ndaluar aplikacionet kineze janë duke u hequr nga administrata e re e SHBA.

Administrata e re amerikane po largon vendimin e Donald Trump që i kishte ndaluar aplikacionet e Donald Trump ndaj Tiktok dhe WeChat dhe dëshiron të rishikojë akuzat kundër aplikacioneve. Por tashmë u bë e qartë se administrata e re e SHBA nuk dëshiron më të ushtrojë ndonjë presion mbi shërbimet kineze.

Administrata Trump kishte etiketuar Tiktok dhe WeChat si një rrezik për të dhënat amerikane dhe ndaloi aplikacionet në SHBA.

Sidoqoftë, ajo u ndalua nga gjykatat e SHBA-së. Rishikimi i ri mund të bëhet një proces i gjatë, me kërkesat e qeverisë për azhurnime në gjykatë çdo 60 ditë, transmeton Telegrafi.

Tiktok i përket kompanisë kineze Bytedance. Trump donte të detyronte të paktën biznesin amerikan të Tiktok të vinte nën kontrollin e pronarëve amerikanë.

Në rastin e WeChat, gjykatësit amerikanë vendosën që ndalimi i aplikacionit do të shkelte të drejtat kushtetuese të përdoruesve që varen nga ajo.

Pak para përfundimit të presidencës së tij, Trump kishte synuar kompani të tjera të tilla si ofruesi i telefonave inteligjent Xiaomi.

Administrata e re e Presidentit Joe Biden tani duhet të vendosë se si të merren me këto masa. /Telegrafi/