Ministria belge e Mbrojtjes ka në plan të padisë Google për dështimin e saj për të fshehur imazhet satelitore që zbulojnë bazat ushtarake.

Ministria tha se kërkoi që vende si bazat ajrore dhe stacionet e energjisë bërthamore të errësoheshin në shërbimet e hartave satelitore të kërkimit, duke cituar sigurinë kombëtare.

“Është e turpshme që Departamenti Belg i Mbrojtjes ka vendosur të marrë këtë vendim”, tha Michiel Sallaets, zëdhënës për Google në Belgjikë.

Kompania vuri në dukje se Google Earth përbëhet nga imazhe të palëve të treta në Belgjikë dhe se i ka dhënë ministrisë detajet e kontaktit të pronarëve të imazheve kur ka marrë kërkesë.

Reklama

Për imazhet e Street View, është ndërmarrë veprimi sa herë që ministria ka sinjalizuar adresat e vendeve ushtarake. /Telegrafi/

Reklama