Askush rreth jush nuk do të vërej se ju aktualisht kaloni nëpër trajtim ortodontik, në sajë të alajnerëve të padukshëm dhe të Dr. Ylber Ballazhi. Nuk ka tela, as zvarritje, dhe rezultati është i njohur paraprakisht përmes simulimit kompjuterik. Dhe më e rëndësishmja, nuk ka kufizime në as në ushqime apo në ndonjë aktivitet ditor.

Ju mund të vishni rrobat më të bukura dhe më të shtrenjta, por buzëqeshja në fytyrën tuaj është ajo që në të vërtetë e bën një person të shkëlqejë. Është vërtetuar në mënyrë statistikore se njerëzit e buzëqeshur duken më të rinj dhe më tërheqës. Njerëzit e buzëqeshur zakonisht përgjigjen me buzëqeshje.

Por nëse nuk jeni të kënaqur me buzëqeshjen tuaj, problemi mund të jetë serioz. Shpesh, për shkak të shtrembërimeve shumë të vogla të dhëmbëve, njerëzit mund të fshehin buzëqeshjen e tyre dhe madje edhe të ndalojnë të qeshin plotësisht. Bartja e protezave klasike, të cilat do të eliminojnë problemin, mund të jetë e komplikuar për shumë njerëz. Nga njëra anë, protezat klasike janë mjaft të habitshme, ndikojnë në dukurinë e plotë të personit që i mbart ato. Nga ana tjetër, njerëzit shpesh nuk vendosin të korrigjojnë anomalitë e dhëmbëve të tyre, sepse ata nuk janë të gatshëm të mbajnë proteza fikse më shumë se një vit, u pengojnë telat e tyre dhe shtrëngimi i tyre i rregullt te dentisti. Është e dhimbshme të ruhet higjiena e dhëmbëve dhe të protezave, dhe ata janë të vetëdijshëm se do të duhet të heqin dorë nga kënaqësitë e tyre të preferuara gastronomike. Për fat të mirë, ortodoncia moderne ka tejkaluar të gjitha këto probleme. Alajneret e padukshëm janë hiti botërorë në ortodonti – askush nuk do të vërejë se i mbani ato, nuk ka tela, shtrëngime, dhe rezultati është i njohur paraprakisht në sajë të simulimit kompjuterik.

BeInvisible – alajnerët e padukshëm që i”përshtasin” buzëqeshjet e yjeve të botës tani janë në dispozicion edhe në vendin tonë, në sajë të Dr.Ylber Ballazhi i cili është аnëtar i shoqëris të dentistve elit botërore Style Italiano, si edhe në European Aligner Society, American Academy of clear aligners dhe Japan academy of aligners. Ballazhi është i liçencuar për këtë metodë inovative për të gjithë rajonin.

Binvisible – Burimi: beinvisible.co

Çfarë janë alajnerët BeInvisible? Dhe çfarë i dallon ato nga protezat klasike?
– Alajneret BeInvisible janë një ndihmë për riparimin e dhëmbëve dhe funksionimi është i njëjtë me gjeneratën e vjetër të protezave fikse. Dallimi është se ata janë të padukshëm dhe plotësisht të pavërejtshëm – askush nuk do të vërejë se i mbani ato. Është në të vërtetë dëshira më e madhe e të gjithë atyre që kanë nevojë ose që kanë bartur proteza fikse. Nuk ka tela, as shtrëngime . Nuk ka dëmtim të rutinës ditore ose kufizime në ushqime. Përveç kësaj, vetë trajtimi është më i shkurtër në krahasim me protezat klasike.
Si të dinë njerëzit që nuk janë të kënaqur me buzëqeshjen e tyre që janë të përshtatshme për trajtimin BeInvisible?
– Në përgjithësi, të gjitha shtrembërimet  e vogla dhe të mesme mund të korrigjohen me BeInvisible, ndërsa në disa raste më të rënda është e nevojshme të kombinohen metodat klasike me të njëjtën. Që të jeni të sigurt që rasti juaj është i përshtatshëm për trajtimin BeInvisible, të gjithë ju që duhet të bëni është një kontrollim të parë falas. Të gjitha përfitimet e BeInvisible janë për shkak të dixhitalizimit të diagnostifikimit dhe protokolleve më të fundit botërore që aplikojmë. Kur vendosni diagnozën, ne përdorim një skaner të fytyrës dixhitale, një skaner dixhital intraoral, imazh dentar 3D, fotografi ekstra dhe intraorale dixhitale. Me të gjitha këto pajisje dixhitale, marrim informacion të mjaftueshme për të bërë analiza me softuerin e veçantë 3D. Pacienti merr një simulim dhe shfaqje vizuele të të gjitha lëvizjeve të dhëmbëve gjatë gjithë trajtimit, si dhe mundësi për të parë rezultatin paraprakisht përmes kompjuterit. Pra, të gjithë pacientët tanë dinë se çfarë lloj buzëqeshjeje do të kenë para fillimit të trajtimit.

Binvisible – Burimi: beinvisible.co

Si funksionon trajtimi BeInvisible?
Pas të gjitha analizave të nevojshme, softueri i vetëm 3D i BeInvisible na jep mundësinë të shpjegojmë pacientit vizualisht, përmes simulimit të videos, çfarë rezultati do të jetë gjatë trajtimit dhe në fund. Pra, çdo muaj, kompjuteri është i njohur saktësisht se çfarë do të jetë  rezultati dhe të gjitha procedurat janë shpjeguar paraprakisht. Pasi të përfundojë analiza, bëhen alajnerët, të bëra posaçërisht për pacientin konkret. Ai merr të gjithë alajnerët në të njëjtën kohë dhe një plan të saktë sipas të cilit ai e di se kur të përdorin cilin çiftë. Nuk ka mundësi të pasaktësisë ose gabimit. Që rezultati të jetë i dukshëm në muajin e parë, pacienti duhet të mbajë alajneret për 22 orë gjatë ditës.Përparësi e madhe është se mund të hajë dhe të pijë çfarëdo që dëshiron dhe kur dëshiron, pa kufizime. Thjesht i nxjerr alajnerët para ngrënies dhe pastaj përsëri i vendos ato. Gjatë ngrënies, alajnerët mund të ruhen në kutinë e vogël për këtë qëllim që merr së bashku me setin e alajnerëve. Kutia është praktike kudo që të shkoni gjatë ditës, kështu që ngarkesa për shkak të trajtimit është e padukshme, si dhe protezat.
Sa kohë zgjatë çdo fazë dhe tërë procesi?

Dr. Ylber Ballazhi në ordinancë

Kohëzgjatja e trajtimit BeInvisible është individuale tek çdo pacient dhe varet nga specifika e rastit. Pavarësisht kësaj, ky trajtim është shumë më i shkurtër dhe më i shpejtë se trajtimi me proteza klasike, në sajë të diagnozës dixhitale dhe vetë natyrës së alajnerëve. Për shembull, nëse protezat klasike marrin 16 muaj për të arritur rezultate, BeInvisible do të zgjasë 6-9 muaj.
Cila moshë është e përshtatshme për trajtimin BeInvisible? A mund të zbatohet tek fëmijët?
-Trajtimi është i përshtatshëm për të gjithë pacientët e rritur dhe këtu nuk ka asnjë kufizim. Sa i përket adoleshentëve, kufiri më i ulët është 11 vjet, kryesisht për shkak se dhëmbët ende formohen në një moshë më të re. Studimet kanë treguar se vlerat e “dhimbjes” janë më të ulëta në krahasim me të gjitha sistemet e tjera ortodontike. Me fjalë të tjera, pacienti merr një rezultat më të shpejtë dhe më të mirë, dhe ndjen vetëm një presion të lehtë në dhëmbë.

Proteza zakonisht janë simbol i sikletit, diçka që duhet të përballohet për të arritur qëllimin – dhëmbë të përsosur dhe një buzëqeshje të bukur. Ju përmendët se kjo nuk vlen për BeInvisible. Çfarë saktësisht ka trajtimi në lidhje me rutinën ditore të pacientit?
Në praktikën tonë të përditshme, pacientët që duhet të mbajnë protezë fikse shpesh nuk pranojnë trajtim ortodontik fiks për disa arsye – siklet, dhimbje, ndryshim i jetës shoqërore dhe të përditshme, vetëbesim më i vogël. Me proteza të padukshme, të gjitha këto pasoja përjashtohen. Pacientët nuk duhet të ndryshojnë asgjë në rutinën e tyre të përditshme, askush rreth tyre nuk do të vërejë se ata kanë alajnerë dhe nuk ka asnjë kufizim në ushqim dhe pije. Kjo është e mundshme për shkak se ato nuk janë fikse. Ju uleni për të ngrënë, hiqni alajnerët, kur keni mbaruar – vendosni ato përsëri. Është e rëndësishme që të mos hajë e të pijë bashkë me to, në mënyrë që të mos dëmtohen ato. Kur pacienti mbart BeInvisible, ato aspak nuk e pengojnë, kështu që mund të ushtrojë, të sportojë, të del me miqtë … çdo gjë që ka bërë më parë dhe, natyrisht, për të qeshur me vetëbesim.

A është e vështirë mirëmbajtja e alajnerëve?
– Nuk është aspak e vështirë, përkundrazi. Nuk ka bllokim të ushqimit si me proteza fikse. Pastrimi është i detyrueshëm pas çdo vakti, domëthënë se duhet të pastrohen njëjtë si dhëmbët.

Artikull i sponsoruar