Autocar raporton se Audi është duke përgatitur një model EV që mund të quhet A9 E-Tron.

Ajo do ti bëjë konkurrencë Mercedes-Benz EQS të ardhshëm dhe Jaguar XJ elektrik të gjeneratës tjetër, transmeton Telegrafi.

Ashtu si rivalët e saj, do të jetë një makinë mjaft tërheqëse dhe me një formë mjaft të veçantë. Kjo makinë do të hyjë në prodhim qysh në vitin 2024, disa vjet pasi fillon prodhimi për Mercedes Benz EQS.

A9 E-Tron do të jetë një makinë model i teknologjisë, jo vetëm për Audi, por për të gjithë Volkswagen Group, duke përdorur lidhje 5G, dhe shumë funksione tjera.

Projekti Artemis, i themeluar nga kryetari i ri i Audi, Markus Duesmann, është krijuar për të ndihmuar Audi që të sjellë një automjet elektrik në treg shumë shpejt.

Grupi Volkswagen ka një plan ambicioz për të rrëzuar 75 automjete elektrike deri në vitin 2029 si pjesë e strategjisë së elektrifikimit të saj prej 60 miliardë eurosh.

Vetëm Audi do të shpenzojë 12 miliardë euro nga buxheti i saj R&D prej 37 miliardë eurosh, për të nisur deri në fund të vitit 2024 deri në 20 automjete elektrike dhe 10 modele hibride shtesë.

Megjithëse është një markë e krijuar, Audi është e re për automjetet elektrike. Përmes Artemis, po shpreson të ketë të njëjtën shkathtësi si fillimet elektrike të Teslas dhe Rivian. /Telegrafi/