Një tunel nëntokësor i arratisjes – 20 metra i gjatë – është zbuluar në një qendër ndalimi të imigracionit në Australi, thonë aktivistët e refugjatëve.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, tuneli, në qendrën e ndalimit Yongah Hill pranë Perth, thuhet se ishte brenda pesë metra nga perimetri i vendit kur u gjet.

Më shumë se 300 njerëz, përfshirë azilkërkuesit dhe kriminelët që përballen me dëbimin, po jetojnë në atë vend.

Zyrtarët e imigracionit nuk kanë komentuar ende mbi raportet.

Tuneli, që thuhet të jetë tre metra i thellë, çonte nga një dhomë në një nga blloqet e akomodimit dhe kaloi dy gardhe të brendshme, drejt gardhit të jashtëm, tha grupi i fushatës Koalicioni i Veprimit për Refugjatët.

Reklama

Sipas ABC News, një numër i të arrestuarve u zhvendosën në një pjesë tjetër të objektit pas zbulimit.

Reklama

Chris Antonio, presidenti i Shire of Northam, i tha ABC se tuneli ishte i gjatë vetëm 2.4 metra.

“Për sa jemi të vetëdijshëm, situata është e përmbajtur dhe ne jemi gjithashtu të vetëdijshëm se nuk kishte asnjë të arratisur, ishte vetëm një përpjekje”, tha ai.

Ishte e paqartë se sa njerëz ishin prapa ndërtimit të tunelit dhe forca kufitare australiane ende nuk ka komentuar mbi incidentin.

Sipas statistikave të Forcës Kufitare, aktualisht janë 320 burra të arrestuar në Yongah Hill. Koalicioni i Veprimit për Refugjatët thotë se 140 prej tyre janë azilkërkues.

Reklama

Grupi i fushatës tha se koha mesatare e kaluar në paraburgim është tani mbi 600 ditë, megjithëse shumë nga azilkërkuesit janë të paraburgosur afatgjatë të cilët janë mbajtur për më shumë se pesë vjet.

Reklama

Në vitin 2013, pesë burra vietnamezë mendohet se u arratisën nga kodra Yongah duke kaluar gardhin e qendrës. /Telegrafi/