Edhe disa vjet pas ndërprerjes së prodhimit, disa kopje të tjera për një klient të veçantë u shfaqën diku në magazinë.

Mercedes prezantoi supersportin SLS AMG në vitin 2009, dhe kjo veturë ishte prodhuar deri në vitin 2014.

Sidoqoftë, vitin e kaluar, Mercedes ende arriti të shesë dy njësi të reja në Amerikë. Në përkthim, kjo do të thotë që këto makineri të fuqishme qëndruan për të paktën gjashtë vjet në një depo ose në një sallon makinash, transmeton Telegrafi.

Dhe për t’i bërë gjërat më interesante, asnjë kopje nuk është shitur që nga viti 2016 deri në vitin e kaluar, ndërsa në vitin 2015, 29 janë shitur.

Honda CR-Z është një kupë sportive që në të vërtetë nuk bëri emër. Nuk është prodhuar për katër vjet.

Sidoqoftë, sipas të dhënave zyrtare, Honda shiti një kopje vitin e kaluar. Dhe gjoja kjo nuk është e fundit.

Historia që shoqëron Dodge Viper është gjithashtu interesante.

Ndërprerja e prodhimit u njoftua muaj më parë, dhe modeli ishte shitur pavarësisht çmimit më të lartë.

Prodhimi u pezullua më në fund në gusht 2017.

Sidoqoftë, Dodge shiti 19 njësi në 2018, dhe pesë më shumë në 2019, ndërsa katër makina të tjera u janë dorëzuar pronarëve të rinj vitin e kaluar.

Një tjetër Dodge është në këtë listë – modeli Dart, i cili nuk është prodhuar që nga viti 2016, por ka modele të reja edhe sot.

Blerësit duhet të kenë marrë një zbritje të madhe për këtë model jo tërheqës që ndoshta mblidhte pluhur në një cep të izoluar të sallonit.

Shtatë kopje u shitën vitin e kaluar.

Përveç kësaj, amerikanët blenë tre Jeep Patriot të rinj dhe ne po flasim për një model që nuk është bërë që nga dhjetori 2016. /Telegrafi/