Nëse jeni si shumica e prindërve, në momentin kur zbuluat se ishit shtatzënë, ju dhe partneri juaj filluat të planifikonit të ardhmen e fëmijës tuaj.

Para se të dinit gjininë e foshnjës, të dy po dilnit me emra të mundshëm djali dhe vajzash. Pastaj pasi mësuat gjininë e foshnjës, filluat të thuani gjëra si “ai do të jetë yll basketbolli” ose “ajo do të jetë futbollisti më i mirë i vogël i futbollit”. Ju e dinit pikërisht se vogëlushi juaj do të rritet dhe të bëhet një atlet i mahnitshëm.

Nuk është se sporti është një argëtim i keq për fëmijët që të përfshihen, por pse është gjithnjë e para për prindërit? Ndoshta, të paktën njëri prej prindërve ka luajtur sport kur ishte më i ri dhe dëshiron që fëmija i tyre ta luajë atë si një mënyrë për të ndarë një lidhje të veçantë me fëmijën e tyre kur të rritet, transmeton Telegrafi.

Përsëri, të luash një sport nuk është aspak diçka e keqe, por ke menduar ndonjëherë ta përfshish fëmijën tënd në muzikë? Duke luajtur piano, fëmija juaj do të përfitojë në shumë mënyra. Në fakt, mbështetet nga shkenca vetëm se sa truri përmirësohet vetëm duke marrë mësime për piano.

Shikoni disa nga arsyet më të rëndësishme pse duhet ta regjistroni fëmijën tuaj në mësimet e pianos:

Mësimet e pianos përmirësojnë aftësitë njohëse

Fakti që mësimet e pianos përmirësojnë aftësitë njohëse të fëmijës tuaj gjithashtu do të thotë që po përmirëson performancën e tyre në shkollë. Shkathtësitë e tyre të leximit dhe të dëgjuarit, si dhe të folurit dhe krijimtaria e tyre, të gjitha po përmirësohen përmes mësimeve të pianos dhe as nuk i kuptojnë ato.

Është mbështetur nga shkenca që fëmijët të cilët janë të prirur në mënyrë muzikore, kanë memorie më të mirë dhe përpunojnë informacione me një ritëm shumë të shpejtë. Kjo aftësi shoqërohet me matematikën dhe shkencën. Këto mund të jenë dy lëndë me të cilat keni pasur një vështirësi në shkollë me të, por fëmija juaj do të shkëlqejë në to nga ndihma e mësimeve të pianos. Gjë tjetër që e dini, do të përpiqeni të kuptoni se si të rritni një fëmijë me IQ të lartë!

Mësimet në piano mësojnë disiplinë dhe janë hapat e parë për të patur një etikë të jashtëzakonshme pune

Në mënyrë që të jesh një pianist i shkëlqyeshëm, duhet një praktikë e jashtëzakonshme … thjesht pyet ndonjë muzikant, dhe të mësosh pianon jo vetëm që do të marrë disiplinë, por do të kërkojë edhe përkushtim.

Aty ku hyn vërtet disiplina dhe përkushtimi është kur praktikon vetë, pa e thënë askush që të ta bëjë.

Mësimet e pianos krijojnë besim

Sa herë keni dëgjuar njerëz që thonë “Unë dëshiroj të kisha marrë mësime për piano” ose “Unë dëshiroj që të mos kisha mbërthyer me mësimet e mia për piano”? Ju dëgjoni gjatë gjithë kohës. Kur njerëzit shohin që fëmija juaj luan piano, ata do t’u thonë gjithmonë atyre që të rrinë me të sepse dëshirojnë ta kenë.

Kjo mund të mos duket si një ndërtues i besimit, por në të vërtetë është … është shtysa që ata duhet për të vazhduar të luajnë edhe kur nuk duan. Jo vetëm kaq por gjatë marrjes së mësimeve për piano, ata do të kenë recitime dhe shfaqje të ndryshme të tjera përpara njerëzve. Duke performuar para njerëzve, kjo do të ndërtojë vetëbesimin e tyre dhe do t’i bëjë ata më pak të trembur. /Telegrafi/