Nëse 2020 nuk do të ndihej mjaft i çuditshëm, astrologjia e festave të vitit 2020 sjell edhe më shumë kaos, kryesisht në formën e lidhjes së madhe në ujor, i cili zhvillohet në 21 dhjetor.

Kjo ngjarje e rrallë kozmike i referohet rreshtimit të planetëve Jupiter dhe Saturn, dhe kjo ndodh vetëm një herë në dy dekada. Sidoqoftë, ne nuk kemi përjetuar një lidhje të madhe në shenjën e ujorit për qindra vjet, prandaj shumë astrologë besojnë se ky fenomen na fut në epokën e shumëpritur të ujorit .

Jupiteri dhe Saturni, dy planetët më të mëdhenj në sistemin diellor, konsiderohen “planetët socialë” në astrologji, pasi ato ndodhen mes planetëve të brendshëm personalë dhe planetëve të jashtëm të gjeneratave. Jupiteri sundon mbi rritjen, njohurinë dhe zgjerimin, ndërsa Saturni sundon mbi kufijtë, strukturën dhe rregullat – kështu që kur këta dy gjigandë kozmikë të rreshtohen, ne do të ndiejmë efektet si në nivelin personal ashtu edhe në atë kolektiv.

Meqenëse lidhja e madhe zhvillohet në shenjën e ujorit, ne do të ndiejmë që energjia kolektive largohet nga ndjenja praktike dhe e përqendruar te siguria e shenjës së tokës bricjapit – ku Jupiteri dhe Saturni kanë kaluar vitin e kaluar.

“Ajo që astrologët presin nga kjo zhvendosje thelbësore është njerëzimi që largohet nga ana hije materialiste dhe e industrializuar e elementit të tokës drejt një fokusi më humanist, teknologjik dhe gjithëpërfshirës”, thotë astrologu Narayana Montúfar. “Astrologjia e vitit 2020 prej kohësh pritej të sillte ndryshime të mëdha shoqërore duke shkatërruar strukturat e vjetra.

Ne jemi gati të dëshmojmë një rreshtim planetar super të rrallë që nuk është parë në 800 vjet Ne jemi gati të dëshmojmë një rreshtim planetar super të rrallë që nuk është parë në 800 vjet

Kjo ngjarje shënon fillimin e një epoke të re në astrologji, gjatë së cilës të gjithë do të jemi më të përqendruar në rritjen intelektuale, inovacionin dhe ndërtimin e komunitetit”. Ndërsa efektet e këtij takimi të fuqishëm planetar do të ndihen gjatë gjithë viteve që vijnë, bashkimi i madh në ujor do të ndikojë në festat e vitit 2020 në një mënyrë unike, gjithashtu.

Java e festave do të ndihet intensive

Java festive fillon me lidhjen e madhe në 21 dhjetor – por kjo nuk është e vetmja ngjarje kozmike që po zhvillohet atë ditë. Dielli largohet nga shigjetari dhe hyn te bricjapi në të njëjtin mëngjes, duke ndezur energjinë diellore dhe duke lajmëruar në bricjap sezonin 2020, duke zhvendosur ingranazhet tona në mënyrën punëtore, të vendosjes së synimeve. 21 dhjetori gjithashtu ndodh të jetë data e solsticit të dimrit 2020 – dita e parë e dimrit.

“Ka shumë arsye pse astrologët mendojnë se ky bashkim është një problem i madh, dhe njëra është se po ndodh menjëherë në solsticin e dimrit, i cili po e amplifikon rëndësinë e tij”, thotë Montufar. Ky rend i ngjarjeve kozmike do të mbingarkojë këtë javë pushimesh me intensitet, prandaj jini të butë me veten tuaj ndërsa kaloni erërat e ndryshimit. /Telegrafi/