GPU-ja e re e AMD përdor teknologjitë e saj më të fundit Radeon për të optimizuar lojërat me rezolucion 1080p.

Pavarësisht nëse është 2K, 4K apo edhe 8K, shumë pajisje moderne të lojërave kompjuterike këto ditë kanë tendencë të përqëndrohen në grafikë me rezolucion të lartë. Prodhuesit e kompjuterëve, prodhuesit e monitorëve dhe zhvilluesit e lojërave vënë një theks në fuqinë e papërpunuar ose inteligjencën artificiale për të përmirësuar dukshëm grafikën dhe për ti rritur pikselët.

Pavarësisht nga gumëzhitja në treg që është krijuar rreth grafikëve 2K ose 4K, shumë lojtarë ende po nxitojnë drejt rezolucionit 1080p pasi arrin ekuilibrin më të mirë midis një rezolucioni që ofron cilësi grafike të denjë pa një pajisje shumë të kërkuar.

32 njësi kompjuterike, 8 GB RAM GDDR6 dhe shpejtësia e orës bazë 2359 MHz mund të tingëllojnë pak zhgënjyese krahasuar me harduerin tjetër aktual, por, përveç çmimit, AMD kompenson duke shtuar disa nga teknologjitë e saj më të fundit në këtë GPU.

Në krye të asaj liste është FidelityFX Super Resolution, përgjigja e AMD ndaj DLSS të NVIDIA. Kjo do të thotë që, duke përdorur algoritme, Radeon RX 6600 XT mund të tendosë më tej grafikat e tij për të arritur shpejtësi më të larta të shkallës së kornizës. Karta grafike gjithashtu mbështet AMD Memory Access Smart e cila lejon procesorët e mbështetur Ryzen 5000 ose 3000 për të hyrë në memorien grafike me shpejtësi të lartë.

Me çmim 379 dollarë, AMD Radeon RX 6600 XT është i pozicionuar mjaft mirë në treg dhe ti bëjë konkurrencë të tjerëve që kanë dukshëm çmime më të larta.

Karta grafike pritet të dalë në treg më 11 gusht. /Telegrafi/