Ditëve të sotme, nuk kemi nevojë që të dimë të gjitha specifikat e kompjuerit, pasi që një procesor i zakonshëm, mund t’i kryejë të gjitha kërkimet që bëjmë në kompjuter.

Mirëpo, kohë pas kohe, prezantohet ndonjë procesor super i shpejtë, që e bën punën në kompjuter më të shpejtë dhe shumë më të lehtë, transmeton Telegrafi.

Ryzen 9 3900X nga AMD që u prezantua në Computex, është një procesor i tillë, me shpejtësi shumë të madhe. Me arkitekturën e AMD të 7-nanometrave, është krijuar ky procesor 12-core të destinuar për kompjuer.

Thuhet se punon shumë më mirë, se se procesori i Intel Core i9-9920X. Megjithëse i është rritur performanca, çipi ka edhe mundësi më të ngdalshme të shpenzimit të baterisë me 105W TDP.

Mirëpo, përparësi më e madhe e Ryzen 9 3900X është çmimi i shumë ekonomik. Në krahasim me Intel i9-9920X, që kushton 1,200 dollarë, procesori AMD kushton vetëm 499 dollarë, duke  bërë edhe më të dëshirueshëm. /Telegrafi/