Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë, Philip Kosnett, ka përshëndetur vendimin e autoriteteve qeveritare në Kosovë, për të parandaluar përdorimin e pajisjeve 5G, të siguruara nga shitës të pabesueshëm, në rrjetet e komunikimit.

Ky vendim i autoriteteve qeveritare në Kosovë është bërë i ditur nga kryeministri i vendit, Avdullah Hoti, pas takimit me përfaqësuesit e Autoritetit Rregullativ të Komunikimeve Elektronike dhe Postare (ARKEP), si organi më kompetent në fushën e komunikimeve elektronike.

Në Kosovë nuk do të ketë më përdorim të pajisjeve 5G që sigurohen nga shitës të pabesueshëm Në Kosovë nuk do të ketë më përdorim të pajisjeve 5G që sigurohen nga shitës të pabesueshëm

Në këtë takim, kryeministri Hoti kishte potencuar rëndësinë e sigurisë kombëtare, ruajtjes së rendit publik, ruajtjes së kufirit shtetëror për funksionim të qëndrueshëm e të besueshëm përmes institucioneve përkatëse shtetërore dhe bashkërendimit të veprimeve ndër-institucionale.

Dhe lidhur me këtë, ambasadori Kosnett ka shkruar: “Ne e përgëzojmë Kosovën për sigurimin që rrjetet e saj 5G janë në një ‘rrugë të pastër’, jo nga shitës të pabesueshëm, në përputhje me Marrëveshjet e Uashingtonit. Ne do të vazhdojmë të punojmë së bashku drejt integrimit të sigurt të komunikimit rajonal dhe zgjerimit të ekonomisë dixhitale të Kosovës”. /Telegrafi/