Zyrtari për Marrëdhënie me Publikun i Ambasadës së Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Ray Nayler, gjatë një takimi me drejtorin e Agjencisë së Kosovës për Akreditim (AKA), Naim Gashi, ka premtuar vazhdimin e përkrahjes së plotë për transparencën dhe pavarësinë institucionale të AKA-së.

Reklama

“Ambasada e Shteteve të Bashkuara e përkrah plotësisht transparencën dhe pavarësinë institucionale të Agjencisë së Kosovës për Akreditim. Puna e këtij institucioni është vitale për arsimin e lartë në Kosovë, ndërsa çdo ndërhyrje politike në punën e AKA-së është e papranueshme”, ka thënë Nayler, i cili në këtë takim shoqërohej nga Remzije Potoku, specialiste e arsimit të lartë.

Reklama

Drejtori Naim Gashi ka falënderuar Ambasadën Amerikane e cila që nga themelimi i Agjencisë ka dhënë kontribut financiar dhe ekspertizë teknike për zhvillimin e këtij institucioni.

Reklama

Gashi ka thënë se mirëpresin financimin e fundit të projektit të Ambasadës së SHBA-së, e cila adreson nevojat imediate të Agjencisë së Akreditimit për kthimin e anëtarësisë në Asociacionin Evropian të Sigurimit të Cilësisë në Arsimin e Lartë (ENQA), por njëkohësisht edhe për forcimin e kapaciteteve tona institucionale.

“Edhe pse në kohë pandemie, kur gjithë bota pothuajse ishte e izoluar, për t’ju dalë në ndihmë institucioneve të arsimit të lartë, komunitetit akademik dhe studentëve, me angazhimin e ekspertëve eminentë ndërkombëtarë, ne kemi realizuar me shumë sukses vlerësimin në distancë. Deri më tani kemi përfunduar vlerësimin e 14 institucioneve të arsimit të lartë, ndërsa rezultatet jemi duke i pritur nga ekspertët ndërkombëtarë, të cilat pritet të jenë pjesë e vendimmarrje në Këshillin Shtetëror të Cilësisë më 25 dhe 26 qershor”, ka thënë Gashi.

Reklama
Reklama

Gashi ka thënë se me vendim të Këshillit Shtetëror të Cilësisë (KSHC), tani ka filluar procesi i akreditimit të programeve studimore.

Në këtë takim, zyrtarët e lartë të AKA-së, Ilirjana Ademaj-Ahmeti dhe Shkelzen Gërxhaliu, kanë dhenë detaje për procesin e akreditimit dhe zbatimin e projekteve që kanë për qëllim të rrisin cilësinë në arsimin e lartë në Kosovë.

Drejtori i AKA-së ka thënë se me kapacitetet që posedon Kosova dhe me përkrahjen nga Ambasada Amerikane dhe miqtë tanë ndërkombëtarë, do të nxitet rritja e cilësisë në arsim dhe ndërlidhja e sistemit arsimor me nevojat e shoqërisë, shtetit dhe ekonomisë. /Telegrafi/