Amazon është duke lansuar “Astro”, robotin e saj të parë shtëpiak, të mundësuar nga teknologjia e saj e zgjuar e shtëpisë Alexa.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, kompania tha se ai mund të kontrollohet nga distanca kur nuk jeni në shtëpi, për të kontrolluar kafshët shtëpiake, njerëzit ose sigurinë në shtëpi.

Ai gjithashtu mund të patrullojë një shtëpi automatikisht dhe t’u dërgojë pronarëve një njoftim nëse zbulon diçka të pazakontë.

Amazon tha se ishte më shumë se “Alexa me rrota” dhe ishte programuar me një sërë lëvizjesh.

Ai tha se Astro mund të vendoset me zona “jashtë kufijve”, kështu që nuk mund të hyjë në zona të caktuara, ose mund të vendoset në “mos shqetëso”.

Ai gjithashtu përmban butona për të fikur kamerat dhe mikrofonat – megjithëse humbet aftësinë e tij për të lëvizur kur ato janë të fikura.

Roboti i vogël vjen gjithashtu i pajisur me një kamerë “periskopike” të zgjerueshme që del nga koka e tij.

Gjiganti i teknologjisë dhe shitjes me pakicë sugjeroi që roboti 999.99 dollarë mund të jetë një ndihmë për të moshuarit.

“Astro është një veprim i guximshëm nga Amazon, por një hap logjik duke pasur parasysh ekspertizën e kompanisë në robotë dhe dëshirën për t’u integruar më shumë në jetën e përditshme të konsumatorëve”, tha Ben Wood, analist kryesor në CCS Insight.

Ndryshe nga disa rivalë, Amazon “është i gatshëm të sjellë produkte shumë eksperimentale në treg” dhe të shohë se si reagojnë klientët, tha ai.

Roboti do të shitet më vonë këtë vit, tha Amazon – por vetëm në SHBA. Dhe pas fillimit, të kufizuar, çmimi i tij do të shkojë deri në 1,449.99 dollarë, tha ai. /Telegrafi/