LAJMI I FUNDIT:

Aktakuzë ndaj 13 personave për organizim të skemave piramidale, bixhozit, shpëlarje të parave dhe armëmbajte

Aktakuzë ndaj 13 personave për organizim të skemave piramidale, bixhozit, shpëlarje të parave dhe armëmbajte

 Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës ka ngritur aktakuzë ndaj 13 personave të dyshuar për organizim të skemave piramidale, bixhozit, shpëlarjes së parave dhe mbajtje në pronësi të armëve.

Reklama

Në njoftim thuhet se “Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës (PSRK), ka ngritur aktakuzë në Gjykatën Themelore në Prishtinë – Departamentin Special, kundër të pandehurve me inicialet S.S., G.K., S.F., A.P., L.P., F.H., F.S., J.Gj., F.K., D.A., B.S., T.P dhe Rr.M.”.

Prokuroria Speciale njofton se me qëllim të përfitimit të kundërligjshëm të dobisë pasurore, vazhdimisht, nga koha e pavërtetuar e  deri në mars 2021, në bashkëkryerje kanë organizuar lojëra të fatit – bastore online edhe pse me nenin 1 të Ligjit nr. 06/L-155 për ndalimin e lojërave të fatit në territorin e Republikës së Kosovës, nga muaji prill 2019, janë ndaluar të gjitha lojërat e fatit në tërë territorin e Republikës së Kosovës.

“Me këto veprime të pandehurit në bashkëkryerje kanë kryer veprën penale ‘’Organizimi i skemave piramidale dhe bixhozit të paligjshëm në vazhdim’’ nga neni 294 paragrafi 3 lidhur me paragrafin 2 lidhur me nenin 31 dhe 77 të KPRK”, thuhet në njoftimin e Prokurorisë.

Më trj thuhet se ”Të pandehurit G.K, S.F, duke e ditur se pasuria e tyre buron nga aktivitetet kriminale të përshkruara në diapozitivin nën 1 dhe është e fituar me kryerjen e veprave penale, me qëllim të fshehjes së këtyre aktiviteteve dhe burimit të vërtet të pasurisë, parat e tilla i kanë futur në sistemin bankarë përmes deponimeve të të hollave të gatshme, pastaj e kanë kryer shtresimin – fshehjen e origjinës se tyre përmes transfereve bankare, me qëllim që në fund t`i integroj duke i konvertuar në asete të luajtshme dhe të paluajtshme’.

‘Me këto veprime të pandehurit e lartcekur kanë kryer veprën penale ‘’Shpëlarja e parave’’ nga neni 302 të KPRK lidhur me nenin 56 paragrafi 1 nënparagrafi 1.1. të Ligjit nr. 05/L-096 për Parandalimin e Pastrimit të Parave dhe Luftimin e Financimit të Terrorizmit”.

“Ndërkaq, të pandehurit F.S., S.F dhe F.D., në lokalet e bastores online, në kundërshtim me Ligjin për armë nr. 05/L- 022, secili veç e veç, kanë mbajtur në pronësi dhe posedim armë, të cilat janë gjetur dhe konfiskuar me rastin e kontrollit nga ana e policisë”.

Sipas Prokurorisë, me këto veprime të pandehurit e lartcekur, secili veç e veç, e kanë kryer veprën penale ‘’Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve’’ nga neni 366 paragrafi 1 lidhur me nenin 113. /Telegrafi/

Në trend Lajme

Më shumë
Ushtari amerikan ia numëron Rakiqit ushtarët e plagosur nga protestuesit në Zveçan

Ushtari amerikan ia numëron Rakiqit ushtarët e plagosur nga protestuesit në Zveçan

Lajme
Hill: Kosova do t'i bartë pasojat sepse nuk i dëgjoi këshillat e SHBA-së

Hill: Kosova do t'i bartë pasojat sepse nuk i dëgjoi këshillat e SHBA-së

Lajme
Haradinaj: Kurti paraqet rrezik për vendin, të largohet menjëherë nga Qeveria

Haradinaj: Kurti paraqet rrezik për vendin, të largohet menjëherë nga Qeveria

Lajme
Kurti: Jam kryeministër edhe i serbëve në Kosovë, nuk mund ta kompensojë Vuçiqin për humbjet e Millosheviqit

Kurti: Jam kryeministër edhe i serbëve në Kosovë, nuk mund ta kompensojë Vuçiqin për humbjet e Millosheviqit

Lajme
Përfundon protesta në Zveçan dhe Zubin Potok

Përfundon protesta në Zveçan dhe Zubin Potok

Lajme
Tensionet në veri, Kurti priti mbrëmë vonë në takim Stuart Peach

Tensionet në veri, Kurti priti mbrëmë vonë në takim Stuart Peach

Lajme
Kalo në kategori