Administrata Tatimore e Kosovës njofton se për periudhën janar-shtator ka mbledhur 447.01 milionë euro.

ATK thotë se këto të hyra janë 11.2 për qind më shumë apo 44.8 milionë euro, krahasuar me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar, përcjell Telegrafi.

“Janë 44.8 milionë euro apo 11.2 për qind të hyra tatimore të inkasuara për periudhën janar-shtator 2021. Duke arritur që të mbledh në total 447.01 milionë euro tatime, që nëse e krahasojmë me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar, atëherë kemi rritje për 110.8 milionë euro apo 33 për qind, si dhe në raport me periudhën e njëjtë të vitit 2019 kemi rritje prej 74.7 milionë euro apo 20.1 për qind”, thuhet në njoftimin e ATK-së.

Sipas ATK-së, kjo rritje e inkasimit është reflektim i shmangieve tatimore. /Telegrafi/