Shumë njerëz mendojnë se për të investuar duhen shuma të mëdha parash, gjë që deri diku qëndron sepse çmimi i vetëm një aksioni të Amazon është mbi 3,300 $, dhe një aksion i Tesla rreth 700 $, për të mos përmendur një Bitcoin që kushton 60,000 $.

Megjithatë ne do të paraqesim 3 mënyra që ju lejojnë të investoni me sukses edhe me shuma më të vogla.

1. Përdorimi i levës financiare

E ashtuquajtura “levë” është mjeti kryesor për blerjen e instrumenteve të shtrenjta në bursë me shuma më të vogla parash. Me mbështetjen e brokerit të duhur, ju mund të blini pa rrezikuar më shumë para se shuma e investuar.

Për shembull: një aksion Tesla që kushton rreth 700 dollarë mund të blihet edhe pse keni vetëm 100 dollarë në llogarinë tuaj të brokerimit falë levës. Si? Kompania Limit Prime ofron tregtimin e aksioneve të stoqeve në 20 herë shumën e parave që keni në llogarinë tuaj – në këtë rast ju duhen 35 USD për të blerë një pjesë të Tesla. Kur bëhet fjalë për palët valutore, kjo levë është 1:100 e kështu me rradhë. Në rastin e një investimi të tillë, të gjitha fitimet i përkasin investitorit dhe në rast humbjeje, investitori është i mbrojtur nga balanca negative.

2. Investim në “shitje të shkurtër”

Përveç levës financiare, kur investoni ju keni mundësi të fitoni edhe mbi një rënie të vlerës së produktit me të cilin tregtoni – në një strategji që quhet “shitje e shkurtër”. Për shembull, nëse prisni që një kriptovalutë të bjerë në vlerë pasi ka patur një ngritje të madhe e ju keni bërë disa fitime, nuk duhet të prisni ta blini me një çmim më të ulët për të fituar përsëri, por mund të rrisni fitimet tuaja nëse tregtoni në cilindo drejtim mbi lëvizjen e mëtejshme të kriptovalutës.

3. Investimi në CFD

Me ndihmën e brokerave të CFD, kjo mënyrë investimi u jep investitorëve mundësinë për të tregtuar ndryshime në çmimin e aseteve të caktuara pa blerë dhe shitur tërë vlerën, duke rritur kështu mundësitë e fitimit.

Me mbështetjen e ekspertëve të ekipit Limit Prime ju mund bëheni pjesë e komunitetit të investitorëve duke filluar nga sot. Mësoni teknikat themelore të investimit, si të interpretoni ndryshimet aktuale gjeopolitike dhe makroekonomike përmes lëvizjeve të tregut të aksioneve, si të përdorni mundësitë dhe paratë në mënyrën më kosto efektive për ju e shumë të tjera.

Kjo kompani rregullohet nga Komisioni i Tregut të Kapitalit të Malit të Zi dhe përmes platformës së saj ju ofron qasje të drejtpërdrejtë në bursat botërore dhe tregtimin e instrumenteve më tërheqëse financiare.

Nëse dëshironi të filloni të tregtoni tani, ju mund të regjistroheni këtu, ndërsa për më shumë informacion mund të na shkruani në info@limitprime.com ose kontaktoni Viber/Whatsapp në +382 67 242 076 dhe një nga menaxherët e Limit Prime Securities do t’ju asistojë.

Email: info@limitprime.com
Website: www.limitprime.com/al
Numri i telefonit: +382 67 242 076
Ndiqni Limit Prime në rrjetet sociale: Facebook, Instagram, Linkedin