LAJMI I FUNDIT:

24 orë na ndajnë nga ngjarja e madhe Halving në Bitcoin

24 orë na ndajnë nga ngjarja e madhe Halving në Bitcoin

Janë 24 orët e fundit që na ndajnë nga ngjarja e madhe Halving (Përgjysmimi) në Bitcoin e cila ndodhë një herë në 4 vjet. Më saktë, kjo ngjarje pritet të ndodhë më 19 ose 20 prill, në varësi të shkallës aktuale me të cilën krijohen bitcoins-at, kështu sqarohet në kanalin Kapograf në platformën Telegram kanal ky me 12.8 mijë persona. 

Përgjysmimi i Bitcoin është një ngjarje e rëndësishme në botën e kriptomonedhës që ndodh afërsisht çdo katër vjet dhe tërheq vëmendjen e investitorëve, minierëve dhe entuziastëve. Kjo ngjarje është programuar në protokollin Bitcoin dhe është krijuar për të ulur shkallën me të cilën krijohen Bitcoin të rinj. Ky reduktim i ofertës ka implikime të rëndësishme për vlerën e Bitcoin dhe dinamikën e përgjithshme të tregut të kriptomonedhës.


Të kuptuarit e nuancave të përgjysmimit të Bitcoin është thelbësore për të kuptuar ndërlikimet e kësaj monedhe dixhitale të decentralizuar dhe për të parashikuar trajektoren e saj të ardhshme në peizazhin gjithnjë në zhvillim të financave dhe teknologjisë.

Ngjarja e përgjysmimit ka implikime edhe për minierët, pasi ndikon drejtpërdrejt në përfitimin e tyre. Me reduktimin e shpërblimeve të bllokut, minierët duhet të mbështeten në tarifat e transaksionit për të kompensuar uljen e shpërblimeve. Kjo mund të çojë në rritjen e konkurrencës midis minierëve dhe potencialisht të rezultojë në një konsolidim të fuqisë minerare.

Për më tepër, ngjarja e përgjysmimit mund të ndikojë në stabilitetin e përgjithshëm të rrjetit Bitcoin. Ndërsa shpërblimi për minierat zvogëlohet, disa minierë mund ta kenë të padobishme vazhdimin e minierave, duke çuar në një ulje të sigurisë së rrjetit. Kjo mund ta bëjë rrjetin më të prekshëm ndaj sulmeve dhe të zvogëlojë efikasitetin e përgjithshëm të blockchain.

Pavarësisht këtyre sfidave të mundimshme, ngjarja e përgjysmimit përgjithësisht shihet si një zhvillim pozitiv për Bitcoin. Ndihmon për të ruajtur integritetin e rrjetit dhe siguron që kriptomonedha të mbetet një aset i pakët dhe i vlefshëm. Për më tepër, ngjarja e përgjysmimit është ndjekur historikisht nga një rritje e tregut të çmimit të Bitcoin, pasi investitorët parashikojnë mungesën e kriptomonedhës.

Në atë kohë, kur bitcoin ishte në themelet e tij, ai u krijua nga dikush misterioz i quajtur Satoshi Nakamoto. Ky person donte të bënte një monedhë që nuk mbështetej te qeveritë apo bankat për të punuar. Ata vendosën që do të kishte vetëm 21 milionë bitcoin në ekzistencë për ta mbajtur atë nga humbja e vlerës me kalimin e kohës.

Kur Bitcoin u lansua për herë të parë në vitin 2009, shpërblimi për çdo bllok të minuar ishte 50 bitcoins. Me çdo Halving, ky shpërblim reduktohet për të ulur inflacionin e monedhës dhe për të krijuar një burim të kufizuar të bitcoin-ve. Pas të gjitha Halvings, shpërblimi përgjysmohet: Nga 50 në 25 bitcoin, 25 në 12.5 bitcoin, 12.5 në 6.25 bitcoin dhe kështu me rradhë.

Ndryshe nga paratë e zakonshme që mund të printohen sa herë që qeveria dëshiron, bitcoin-et lëshohen ngadalë dhe në mënyrë të qëndrueshme. Çdo katër vjet, sasia e bitcoin-eve të reja që mund të prodhohen përgjysmohet në një proces të quajtur “përgjysmim”. Kjo e bën çdo bitcoin më të rrallë dhe më të vlefshëm me kalimin e kohës. 

Halving-u që do të ndodhë 24 orët e fundit, do ta përgjysmojë shpërblimin për minierët nga 6.25 në 3.125 bitcoin. 

Në pritje të ngjarjes së përgjysmimit, shumë investitorë dhe tregtarë monitorojnë nga afër dinamikën e tregut të Bitcoin. Ndërsa ngjarja e përgjysmimit afrohet, është e rëndësishme që pjesëmarrësit në ekosistemin Bitcoin të marrin në konsideratë me kujdes implikimet e mundshme të ngjarjes në strategjitë e tyre të investimit.

Në trend Ekonomi

Më shumë
Peci shpërndau vaksina nga ajri kundër tërbimit: Është sëmundje vdekjeprurëse që bartet nga kafsha tek njeriu

Peci shpërndau vaksina nga ajri kundër tërbimit: Është sëmundje vdekjeprurëse që bartet nga kafsha tek njeriu

Ekonomi
Deri në 1 mijë euro për familje për të mbështetur instalimin e sistemit për energjinë e ripërtëritshme - hapet thirrja

Deri në 1 mijë euro për familje për të mbështetur instalimin e sistemit për energjinë e ripërtëritshme - hapet thirrja

Ekonomi
Ti në pauzë, a e lyn a e ngjyn?

Ti në pauzë, a e lyn a e ngjyn?

Perfetta Pashteta
UBT renditet në mesin e top 100 universiteteve në botë në fushën e arkitekturës dhe inxhinierisë civile

UBT renditet në mesin e top 100 universiteteve në botë në fushën e arkitekturës dhe inxhinierisë civile

UBT
Fito udhëtim në çift me IP Petrol!

Fito udhëtim në çift me IP Petrol!

IP Petrol
Këto janë kategoritë që Qeveria do t’ua paguajë rrymën

Këto janë kategoritë që Qeveria do t’ua paguajë rrymën

Kalo në kategori