Zv. ministri i Jashtëm, Andrej Zhernovski bëri një vizitë pune në shtetin gjerman të Bavarisë.

Siç njoftojnë nga ministria, vizita ishte me ftesë të kryetarit të Komitetit të Çështje Evropiane në Kuvendin e Bavarisë.

Zhernovski informoi autoritetet bavareze për rezultatet e arritura për aktivitetet e reformave nga agjenda evropiane të Maqedonisë së Veriut, zhvillimet politike në vend dhe marrëdhëniet e fqinjësisë së mirë.

“Perspektiva Evropiane për Republikën e Maqedonisë së Veriut është motori i ndryshimit pozitiv. Vendimi i tetorit është i rëndësishëm për ne, për ju dhe për të gjithë rajonin. Data për fillimin e negociatave do të jetë një sukses i përbashkët, si Maqedoni dhe Evropë”, tha Zhernovski./Telegrafi/