LAJMI I FUNDIT:

Zgjidheni enigmën e matematikës: Përdorni veprime aritmetike dhe arrini në 10

Zgjidheni enigmën e matematikës: Përdorni veprime aritmetike dhe arrini në 10

Zgjoni qarkun tuaj cerebral

Enigmat me numra dhe problemet e matematikës janë një mënyrë vërtet e mirë për të ushtruar qarqet e trurit tuaj, por edhe perceptimin tuaj.

Kjo detyrë është pak më ndryshe nga ajo që ju kemi mësuar. Çfarë duhet të bëni?


Nga numrat në foto, pikërisht në këtë renditje, duhet të përdorni të katër operacionet e llogaritjes dhe të arrini në rezultatin – 10, transmeton Telegrafi.

Ju duket e komplikuar?

Por nuk është aq shumë. Vetëm mbledhja, zbritja, shumëzimi dhe pjesëtimi janë në dispozicion, edhe kllapat lejohen gjithashtu.

Nëse dëshironi të shihni nëse jeni përgjigjur saktë dhe keni gjetur zgjidhjen, shikoni në vazhdim të tekstit.

Përgjigjja është kështu: (9-1)/2+6.

Pra, përdorni zbritjen, pastaj pjesëtimin, pastaj mbledhjen. Vetëm asgjë nuk shumëfishohet.

Së pari do të merrni numrin tetë, të cilin do ta ndani në dy dhe do t’i shtoni të gjithave numrin gjashtë.

Vetëm më të talentuarit në matematikë kanë përgjigjen për këtë enigmë!
Lexo po ashtu Vetëm më të talentuarit në matematikë kanë përgjigjen për këtë enigmë!

/Telegrafi/