LAJMI I FUNDIT:

Zbuloni sekretet e aloe verës!

Zbuloni sekretet e aloe verës!

Kjo bimë e magjishme përdoret për shërimin e çdo gjëje – nga sëmundjet e lëkurës deri te kanceri.

Reklama

Edona Llonçari
edona.lloncari@flp.com

Produktet shtëpiake me aloe vera

Produkti për akne – Rezultatet e hulumtimit kanë treguar që aloe vera mund të përdoret për shërimin e akneve. Lajm i mirë është që përmirësimi shihet gjatë përdorimit njëjavor.

Personat të cilët i mundojnë aknet, përmirësim të dukshëm shohin që pas përdorimit të thjeshtë të xhelit, i cili del nga fleta e aloe verës pasi që ajo të thyhet.

Është me rëndësi të theksohet që aloe vera nuk “shëron” aknet, por në masë të madhe zbut ënjtjet, inflamacionin dhe skuqjen që kanë të bëjnë me aknet. Pastaj, nëse përdorni aloe verën çdo ditë, ajo do të ndihmojë në preventivën e shfaqjes së akneve.

Sekretet e kësaj bime të zakonshme që nga kohët e lashta përdoren për zbutjen e problemeve të shumta të tjera të lëkurës. Për ta rritur vitalitetin e lëkurës, pini çdo ditë lëng të shtrydhur të aloe verës.

Nëse dëshironi të bëni lëng aloe vere, në tregun i cili e ofron këtë bimë zgjidhni fletët më mishtake. Pastroni nga ndotjet e mundshme dhe qiteni në blender. Rekomandohet të pini midis 05. dhe 1.0 dcl dy herë në ditë.

Nëse dëshironi t’ia përmirësoni shijen, përzieni lëngun e aloe verës me lëngun e panxharit të kuq.

Aloe vera që nga kohët e lashta përdoret për shërimin e plagëve dhe të djegieve dhe për përmirësimin e dukjes së lëkurës.

Produkti për trup – Përgjysmojeni fletën e kësaj bime, nxirrni xhelin dhe fërkojeni në tërë trupin. Shpëlajeni pas njëzet minutash. Dallimin do ta ndieni menjëherë.

Produkti për herpes – Qiteni aloe verën në pjesën e përfshirë dy herë në ditë. Simptomat do të qetësohen pas një dite, ndërkaq do të zhduken pas një jave.

Preparati për kurtesh, kukunjaz – Pas dushi të ngrohtë, bëni masazh pjesës së përfshirë me xhel aloe vere. Rezultatet do të shihen që pas tri ditësh.

Preparati për ekzemë – Bëni pastën duke përdorur fletët e aloe verës dhe qitni në lëkurën e thatë tri herë në ditë. Rezultatet do t’i shihni gjatë një muaji.

Preparati kundër kancerit të lëkurës – Qitni xhel me shumicë në pjesën e përfshirë. Në atë mënyrë do të pengoni përhapjen e tumorit. Rezultatet do të jenë të dukshme brenda tre muajve.

Preparati për plagë dhe gërvishtje – Fërkoni butë xhelin për plagën apo gërvishtjen dy erë në ditë. Përmirësimi dhe shërimi do të jenë të dukshëm në afat prej tri ditësh.

Paralajmërimi dhe masat e kujdesit

1. Shtatzënat dhe nënat që ushqejnë fëmijët me qumësht gjiri nuk bën të përdorin pjesët e jashtme të fletës së aloe verës për shërimin e sëmundjeve apo për përgatitjen e pijeve.

2. Personat të cilat vuajnë nga hemorroidet, i thati, divertikuloza, kolitisi, sëmundja e Crohnovit apo sindroma e zorrëve iritabile nuk bën të përdorin aloe verën pa konsultim paraprak me mjekun.

3. Jini të kujdesshëm nëse përdorni aloe verën si laksativ, sepse mund të shkaktojë probleme me metabolizmin. /Telegrafi/